4 januari 2011

iCal: Het standaard geluid voor een herinnering aanpassen

In iCal heb je de mogelijkheid om een 'Bericht met geluid' in te stellen als een herinnering voor een gemaakte afspraak. Standaard staat deze altijd ingesteld op 'Basso'. Er is in de voorkeuren van iCal geen mogelijkheid aanwezig om een ander geluid als standaard in te stellen. Wanneer je geen 'Basso' wilt gebruiken dien je iedere keer opnieuw een ander geluid te selecteren.

Zoals bijna ieder Mac programma maakt ook iCal gebruik van een property-list, dit is een bestand waarin de instellingen van een programma worden opgeslagen. In dit bestand kunnen we ook opgeven wat het standaard geluid voor een nieuwe herinnering moet zijn.

Omdat property-lists standaard in het binary formaat worden weggeschreven door Mac OS X moet deze eerst geconverteerd worden naar het plaint-text formaat. Open een OS X Terminal venster en typ daarin het volgende commando:

plutil -convert xml1 ~/Library/Preferences/com.apple.iCal.plist

Open hierna de map: ~ (thuismap) ▸ Bibliotheek ▸ Preferences

Zoek het bestand com.apple.iCal.plist en open deze met de OS X Teksteditor. Voeg bovenaan het bestand direct na de <dict> tag de onderstaande regels toe:

<key>Default alarm sound</key>

<string>mijngeluid</string>

Vervang mijngeluid door het geluid dat je wilt gebruiken (Blow, Bottle, Frog, Funk, Glass, Hero, Morse, Ping, Pop, Purr, Sosumi, Submarine of Tink). Het is ook mogelijk om je eigen geluiden te gebruiken, zie hiervoor onze eerdere post: Eigen geluidseffecten toevoegen aan Mac OS X

Herstart iCal en maak een nieuwe afspraak aan, je zult zien dat het standaard geluid voor een afspraak is gewijzigd zoals hierboven ingesteld.Reacties


 • Frank

  4 januari 2011 om 10:49

  Thanks Richard, ik wist dat je het kon ( haha)

 • Simon

  4 januari 2011 om 11:07

  Richard, bedankt voor deze tip, hiernaar was ik al een tijdje op zoek. In mijn geval lijkt deze echter maar een halve oplossing te bieden. Wanneer ik de door jou gegeven aanwijzingen opvolg, zie ik dat het geluid van de eerste herinnering inderdaad niet meer het standaard ingestelde Basso is, maar het door mij gekozen Submarine. Voeg ik echter een tweede herinnering toe, dan toont deze echter nog steeds het standaardgeluid Basso… Is daar ook nog iets aan te doen?

 • Fred

  4 januari 2011 om 11:59

  bedankt voor deze oplossing.
  echer, ik zou standaard geen geluid willen.
  dat zet ik nu bij elke afspraak uit.
  kan dat ook ??
  bij voorbaat dank.

 • Richard IJzermans

  4 januari 2011 om 17:12

  @Simon: Waarschijnlijk had je iCal niet afgesloten toen je de wijziging maakte…

  @Fred: Gewoon een naam opgeven die niet bestaat dan kan er ook niets worden afgespeeld :)

 • Rob

  4 januari 2011 om 20:27

  Wat doe ik verkeerd? Maakt niet uit of ik het aanpas onder mijn eigen account of als SU. ik kan het aanpassen, maar na herstarten van iCal zijn de wijzigingen weer ongedaan en hoor ik nog steeds Basso :( ?
  Iemand een idee?
  Heb het geprobeerd met de Submarine en ook een eigen AIFF file…

 • Simon

  5 januari 2011 om 10:30

  @Richard: nee, dat was niet het geval. Heb het echter voor de zekerheid opnieuw geprobeerd, met hetzelfde resultaat: eerste melding geeft gewenste geluid, de tweede nog steeds het standaardgeluid Basso…

 • Fred

  5 januari 2011 om 15:03

  bij mij lukt het ook niet.
  de wijziging wordt wel bewaard, maar het geluid blijft gewoon Basso

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!