9 juni 2011

iCloud: Automatisch downloaden activeren (iTunes)

Deze week heeft Apple iTunes 10.3 gereleased. Deze nieuwe versie ondersteund de iCloud (beta) en er is een boekensectie toegevoegd in de iTunes Store. Met behulp van iCloud is het mogelijk om gekochte boeken en Apps automatisch te downloaden op je iOS device.

Wanneer je bijvoorbeeld een iPad app koopt in de App Store met behulp van iTunes dan wordt deze ook automatisch gedownload op je iPad, zonder dat je daarvoor hoeft te synchroniseren. Op dit moment kun je alleen nog maar gebruik maken van de boeken en apps optie later dit jaar komt ook de Muziek optie beschikbaar. Je kunt het automatisch downloaden activeren in de iTunes voorkeuren.

Ga naar iTunes ▸ Voorkeuren ▸ Store en activeer de 'Apps' en 'Boeken' optie, herstart hierna iTunes. Het automatisch downloaden is nu geactiveerd. Op dit moment is iCloud nog in beta fase, verwacht dus niet dat de functie 100% zal werken. Tevens zijn de iCloud functies onder iOS 4.3 beperkt, wil je meer functies uitproberen dan zul je iOS 5 beta 1 moeten installeren op je iDevice.

Meer informatie over iCloud kun terugvinden op de speciale iCloud webpagina.

Nick bedankt voor de tip!Reacties


 • Peter Franken

  9 juni 2011 om 9:42

  Het staat er wel maar volgens mij werkt het nog niet. Als ik apps aanvink blijft het maar even blauw en springt weer op uit.

 • micpol

  9 juni 2011 om 11:51

  Voor degenen die met meerdere iTunes-accounts (bijvoorbeeld Europeanen die een Amerikaanse account voor Amerikaanse software) wees voorzichtig met dit omdat het nieuwe beleid van Apple zal afgesneden meerdere accounts met behulp van automatische downloads als onderdeel van hun 90-daagse tussen het omschakelen rekeningen regel

 • greycat

  9 juni 2011 om 12:16

  @micpol is volgens mij belangrijk wat je wilt zeggen. Helaas begrijp ik je zinnen niet. Kan je het verduidelijken s.v.p.?

 • KvdLinde

  9 juni 2011 om 12:26

  Is het ook mogelijk om niet meer te gebruiken Apps, te verwijderen uit die aankopen.
  Ik zie geen manier om die Apps te verwijderen.
  Iemand een idee.

 • Bikey

  9 juni 2011 om 13:00

  @micpol Gebruik jij toevallig Google-translate vanuit het Russisch voor je bijdrage, zo ziet het er namelijk uit ;-)

 • Sacha Koolen

  9 juni 2011 om 14:48

  Nu begrijp ik waarom hele volksstammen http://www.iclowed.com tikken. :-) En dat domein opeens in de top zoveel van werelds best bezochte websites zit.

 • Stef

  9 juni 2011 om 17:54

  @Greycat

  Wat Micpol bedoelt is het volgende:

  Wanneer u Automatische downloads inschakelt of eerdere aankopen downloadt naar een iOS-apparaat of computer, wordt uw apparaat of computer gekoppeld aan uw Apple ID. Er kunnen maximaal 10 apparaten en computers (gecombineerd zijn met) gekoppeld zijn aan uw Apple ID. Elke computer moet ook worden gemachtigd met dezelfde Apple ID.

  Zodra een apparaat of computer is gekoppeld aan uw Apple ID, kunt u dat apparaat of die computer niet meer koppelen aan een andere Apple ID gedurende 90 dagen. Op de pagina Accountinformatie in iTunes op uw computer kunt u nagaan welke apparaten of computers momenteel gekoppeld zijn, ongebruikte apparaten of computers verwijderen en controleren wanneer deze met een andere Apple ID kunnen worden gelinkt.

  Opmerking: als u een apparaat verwijdert van uw Apple ID, geldt de periode van 90 dagen nog steeds voor dat apparaat. De 90 dagen vanaf de dag van de koppeling aan het apparaat moeten verlopen voordat het apparaat met een andere Apple ID kan worden gekoppeld.

  Bron: http://support.apple.com/kb/HT4627?viewlocale=nl_NL

 • Forester

  9 juni 2011 om 19:42

  Het werkt bij mij perfect. Alleen op de iphone4, op de iphone 3gs (nog) niet.
  Zowel apps als ook boeken. Maakt niet uit waarop je het eerst installeert, de overige devices zijn vrijwel direct gesynchroniseerd.
  Verwijderen op een van de devices is identiek gebleven als voorheen.

 • Lobo

  10 juni 2011 om 19:35

  In al jullie artikelen staat “ondersteund” met een “d”, terwijl het tegenwoordige tijd moet zijn. Dus met een “t”. Kleinigheidje, maar wel irritant.

 • Roland

  11 juni 2011 om 11:39

  Trekt wel als een dolle je bat van iPhone en iPad leeg

 • Jur

  15 juni 2011 om 14:38

  Werkt iCal ook al via iCloud?
  en waar iOS5 beta te downloaden? Of is die enkel voor ontwikkelaars?

 • Lisa

  2 augustus 2011 om 16:26

  Udyhey

 • Sven

  13 oktober 2011 om 17:56

  Waarom kan ik geen muziek syncen via Icloud?

  Iphone 3gs: IOS 5
  Macbook Pro: Mac OS X 10.7.2

  Ik kan ook geen reservekopie naar icloud maken.
  Wel geactiveerd op de iphone, maar als ik een backup wil maken krijg ik de melding: Er heeft zich een probleem voor gedaan bij het voltooien van de reserverkopie.

 • Heleen

  28 december 2011 om 12:25

  Ik kan op de Mac Air nergens iCloud terugvinden. De synchronisatie gaat dus nog steeds alleen als ik de apparaten aansluit met een snoertje.
  Reservekopie gaat wel van beide apparaten (iPhone 4 en iPad 1), althans hij geeft geen foutmelding. Maar dan neemt hij nog steeds de muziek en nieuwe agenda items niet mee.

  Weet iemand wat te doen?

 • P.Bant

  14 september 2012 om 13:21

  App’s die correspondeerden met een oud e-mailadres heb ik verwijderd, want die kan ik niet meer bijwerken. En ik heb ook het account bijgesteld. Dus nieuwe appleID ingesteld. Maar de oude App’s blijven wel continue in de lijst staan van bij te werken Apps. Hinderlijk dat blauwe vlakje met steeds hetzelfde aantal er in. Iemand een oplossing hoe ik dat weg kan krijgen?

 • P.Bant

  14 september 2012 om 13:24

  Ik wil iCloud downloaden op mijn iPhone 4. Weet iemand via welk programma ik dat doe? Ik heb al van alles geprobeerd.

 • fred lek

  15 september 2013 om 13:59

  Ik heb een imac maar geen icloud. Wie weet hoe ik hier aan kan komen?

Een reactie toevoegen: