9 juni 2011

iOS 5iOS 5 features: Standaard Emojicons

Een aantal features in iOS 5 maken het installeren van third party apps overbodig. Daarbij kun je denken aan camera apps, dropbox en read later. Aan dit lijstje kun je ook de emojicon apps toevoegen.

In de voorgaande versies van iOS was het gebruik Emijocons beperkt tot bepaalde regio's zoals bijvoorbeeld Japan (het land waar de Emijocons vandaan komen en mateloos populair zijn). In iOS 5 is het voor iedereen mogelijk om de emojicons te activeren ongeacht je regio.

De emojicons kun je activeren met behulp van de menu optie:

Instellingen ▸ Algemeen ▸ Toetsenbord > Internationale versies ▸ Voeg toetsenbord toe...

Na de activatie verschijnt er een wereldbol linksonder in het toetsenbord waarmee je kunt switchen tussen de toetsenborden, hieraan worden ook de emojicons toegevoegd.Reacties


 • Justin Scheggetman

  9 juni 2011 om 20:19

  Handiggg!

 • Sven Maes

  9 juni 2011 om 20:20

  Zijn het geen emoTicons?

 • Richard IJzermans

  9 juni 2011 om 20:22

  ▸ Sven: Kan beide zowel Emoticons als Emijocons….

 • Thibault

  9 juni 2011 om 21:29

  Leuk ! Ik dacht altijd dat het emoticons of emoji’s waren :D Emojicons vind ik dus een prachtige combinatie :)

 • sredlums

  9 juni 2011 om 21:37

  Hm, zelfs Google weet op het hele internet maar zo’n 2500 vermeldingen van “Emijocons” te vinden… Daarmee is het wat mij betreft zeker geen gangbare term. De juiste term is “Emoji”, en daarvan vind je miljoenen vermeldingen op internet! Deze “Emoji” zijn overigens (technisch gesproken) echt iets anders dan “Emoticons”.

  Ze worden ook hier steeds populairder, al is het wachten nog tot ze ook op de desktop gebruikt kunnen worden (en niet alleen op mobiele aparaten).

 • Ruud

  10 juni 2011 om 7:51

  Krijgt een Android eigenaar nu ook deze emoticon te zien als ik er een naar hem/haar stuur via mijn iPhone?

 • Jeroen

  10 juni 2011 om 11:04

  Dit was precies de manier waarop ik het voorheen kon activeren (maar toen met de app ‘emoji free’ die een extra toetsenbord installeerde op je iphone). Is dit nou letterlijk overgenomen door Apple in IOS 5?

 • Pepijn Koning

  10 juni 2011 om 12:15

  Om nog even op de Emojicons discussie te reageren: De term Emojicons wordt steeds vaker gebruikt maar het is of “Emoji” of “Emoji icons” :-). Ik gebruik ze zelf overigens nooit omdat ze totaal niet compatible zijn met andere apparaten.

 • Arjan

  10 juni 2011 om 16:54

  Leuk dat het nu standaard is geworden in deze eerste beta, echter krijg ik alleen maar te horen dat mensen vierkantjes zien ipv de gekozen Emoji.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!