10 juni 2011

NoMoreiTunes voorkomt het automatisch openen van iTunes

Wanneer je in Safari op een link naar de iTunes Store klikt dan wordt vanzelfsprekend de bijbehorende webpagina geopend. Op dat moment wordt echter ook direct iTunes gestart en naar de voorgrond gebracht en wordt dezelfde content ook in het iTunes venster gentoond. Op zich is dit helemaal niet nodig want je kan tegenwoordig de previews van muziek en apps ook direct vanuit de webversie beluisteren en bekijken. Tevens vind ik het persoonlijk vrij irritant dat iedere keer iTunes wordt gestart en op de voorgrond wordt geplaatst.

NoMoreiTunes is een extensie voor Safari 5 die het script dat verantwoordelijk is voor het openen van de iTunes applicatie blokkeert. Het blokkeren van iTunes werkt voor alle links die verwijzen naar muziek en iOS apps, links naar de Mac App Store worden in de huidige versie (v1.8) deels ondersteund.

Op het moment dat erop een iTunes store link wordt geklikt, opent de webpagina in Safari en verschijnt er een notificatie balk onder de knoppenbalk. Wanneer je de link alsnog wilt openen in iTunes dan is dat mogelijk met één muisklik.

NoMoreiTunes is gemaakt door Florian Pichler en is gratis te downloaden door middel van de onderstaande link:

http://einserver.de/nomoreitunes/Reacties


 • Guillaume

  10 juni 2011 om 11:22

  Zware spelfout in de extensie – verhinderT

 • Dennis

  10 juni 2011 om 14:53

  Nederlands was niet het goeiste van de software schrijver, de melding : “NoMoreiTunes verhinderT”

 • Bart

  10 juni 2011 om 16:52

  Dit surft veel aangenamer! Bedankt voor de tip!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!