20 november 2012

10.8iCloud bestanden delen in OS X

Met de komst van Mountain Lion is het stukken eenvoudiger geworden om bestanden te delen met andere personen. Via de geïntegreerde 'Share sheets' kun je snel een afbeelding, document of PDF-bestand delen via e-mail, bericht, twitter, enzovoorts.

Wanneer je een tekstdocument of afbeelding lokaal op je Mac bewaard is deze vrij eenvoudig te delen met behulp van de rechtermuisknop en vervolgens de optie 'Deel' te selecteren. Wanneer je deze bestanden bewaard in iCloud zijn er verschillende opties om deze te delen, volg hiervoor onderstaande procedure:

Open teksteditor, voorvertoning of een andere applicatie die van de iCloud opslag gebruik maakt. Automatisch wordt het iCloud bewaar venster geopend met een overzicht van alle bestanden die je bewaard in iCloud. Uiteraard kun je met behulp van de rechtermuisknop de optie 'Deel' selecteren zoals we die kennen vanuit Finder.

Het is ook mogelijk met behulp van de deelknop een bestand te delen. Deze kun je terugvinden onderaan in de balk naast de knop 'Nieuw document'. De deelknop kun je herkennen aan het rechthoekig symbool met de pijl.

Als derde mogelijkheid kun je ook het bestand selecteren en vervolgens deze slepen naar een actieve applicatie in je Dock. Wanneer je het bestand lost zal automatisch de applicatie geopend worden. Wanneer je dit doet bij Mail zal er automatisch een nieuw e-mailbericht worden gemaakt met als bijlage het iCloud bestand.

Meer tips over icloud kun je hier terugvinden.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!