11 januari 2012

Icons uit de OS X menubalk verwijderen of verplaatsen

De klok en de icons van de standaard (native) Mac OS X applicaties en services (batterij, wi-fi, bluetooth, time machine, etc) in de OS X Menubalk kun je eventueel van plaats wijzigen.

Klik op een icon of de klok met de cmd⌘ toets ingedrukt, als je het icon kunt verplaatsen zal deze een grijze kleur krijgen. Je kunt het icon nu met de knop ingedrukt naar de gewenste plaats in de menubalk slepen.

Met behulp van de cmd⌘ toets is het ook mogelijk om iconen uit de menubalk te verwijderen, sleep deze uit de menubalk en laat de muisknop los. Het icon zal nu uit de menubalk verdwijnen. In de meeste gevallen kun je icons weer inschakelen voor de voorkeurpanelen in  ▸ Systeemvoorkeuren.

Het is niet mogelijk om de icons van 3rd party applicaties met behulp van de bovenstaande procedure te verplaatsen of te verwijderen. Hiervoor kun je vaak terecht in de voorkeuren van de betreffende applicatie.

Wanneer je de gebruikersnaam uit de menubalk wilt verwijderen ga je naar:
 ▸ Systeemvoorkeuren ▸ Gebruikers en groepen ▸ Inlogopties ▸ optie: Menu voor snelle gebruikersoverschakeling. Je kunt er voor kiezen om de weergave in zijn geheel uit te schakelen of te kiezen uit symbool, korte naam of volledige naam weergave.

Screencast:


Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: