17 juli 2014

iFunApple lanceert nieuwe dienst ‘iTunes Pass’

ituneskaartApple gaat eindelijk intensief zelf gebruik maken van hun Passbook applicatie. Gisteren werd in Japan al iTunes Pass gelanceerd, vandaag mogen ook andere landen deze dienst verwelkomen. Helaas is iTunes Pass nog niet beschikbaar in Nederland en België, maar in Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Australië en de Verenigde Staten kun je wel al een iTunes Pass aanschaffen.

Wat is deze nieuwe dienst precies? Momenteel dien je nog fysieke iTunes kaarten te kopen voor een vast bedrag en deze handmatig in te wisselen. Via iTunes Pass is dit verleden tijd en kun je in een iTunes Kaart digitaal kopen. Via de App- en iTunes Store app kun je een iTunes Pass 'bestellen' (voor ieder gewenst bedrag) en deze word dan in je Passbook geplaatst.

itunes pass

Vervolgens ga je naar een Apple Store en zal een medewerker deze pass inscannen en verwerken, waarna het tegoed onmiddellijk beschikbaar is op je account. Voordeel hiervan is dat je elk bedrag dat je wil kan toevoegen aan je account en je hier geen creditcard voor nodig hebt. Wanneer de dienst ook beschikbaar komt in Nederland (en België) is momenteel nog niet bekend, waarschijnlijk zal dit niet lang meer duren. Verder zal deze dienst waarschijnlijk ook in de toekomst worden uitgebreid naar de verschillende Apple Premium Resellers.


Reacties


 • Lindy

  17 juli 2014 om 15:22

  Dit klinkt vrij omslachtig, dan moet je dus naar de stad om itunes tegoed te halen? Je hebt websites als http://www.ituneskaart.nl waar je online itunes tegoed kunt kopen. Daar heb je ook geen creditcard nodig.

 • Wesley Fabry

  17 juli 2014 om 15:41

  Lindy, dat klopt. Het is vooral interessant voor de bewoners dichtbij een Apple Store (iets dat bijvoorbeeld in Amerika erg veel voorkomt omdat hier op iedere hoek een store zit). Echter kan het wel interessant voor ons worden als later ook Apple Premium Resellers dit gaan ondersteunen, kun je dus ook terecht bij hun en dat is vrijwel in iedere stad.

 • martin Kollaard

  18 juli 2014 om 9:45

  Zou handiger zijn als ze het tegoed niet op een passbook pass zouden zetten, maar direct op je account. En hadden ze bij de Apple store ook niet gewoon kaarten waar je je eigen bedrag op kan zetten?

 • menno

  18 juli 2014 om 12:19

  Beschikbaar in Nederland. Zojuist in mijn Passbook gezet.

 • martin Kollaard

  20 juli 2014 om 3:17

  Ah snap het al. Het is een beetje verkeert uitgelegd hier. Je gaat naar de AppStore inwissel pagina. (Waar je normaal je kaarten inwisselt. Daar heb je optie om passbook pas te downloaden. Hierop zie je dan je actuele iTunes tegoed.Vervolgens ga je naar de Apple store. Spreek medewerker aan en zegt bedrag die je wilt opladen. Je betaald aan hem, en laat de QR code op passbook pas scannen en hup geld staat bij je iTunes tegoed.En zo is het veel nuttiger dan in artikel :)

Een reactie toevoegen: