7 september 2015

Apple Watch vs de concurrentie

De Apple Watch is al een aantal maanden verkrijgbaar en dus is dat de ideale gelegenheid om de Apple Watch te vergelijken met enkele andere 'slimme horloges'. Sommige merken zijn al enkele jaren actief op de smartwatch-markt en dat is interessant, op YouTube zijn er al een aantal erg interessante vergelijkingen te vinden.

Zo wordt de Apple Watch vergeleken met de nieuwe Samsung Gear S2, maar ook met de Pebble Time en Moto. We hebben deze video's voor jou verzameld, deze kun je hieronder bekijken.

Samsung Gear S2

De tweede generatie Samsung Gear S is vanaf oktober verkrijgbaar, klik hier voor meer informatie

Moto 360 (2015)

Klik hier voor meer informatie over de Moto 360

Pebble Time

Klik hier voor meer informatie over de Pebble Time

LG Watch Urbane

Klik hier voor meer informatie over de LG Watch

Asus ZenWatch

Klik hier voor meer informatie over de Asus ZenWatch


Reacties


 • Chris Laarman

  8 september 2015 om 0:23

  Eigenlijk is er bijna geen concurrentie. Alle ronde smartwatches concurreren met “dumbwatches” (hoe goed die chronometers ook zijn), en van de rechthoekige smartwatches zouden volgens mij alleen de Asus ZenWatch 2 (die eind oktober leverbaar wordt) en enkele oudere Android Wear apparaten kunnen wedijveren met de Apple Watch, in de zin dat die als Android Wear apparaat een element lijken in wat je Googles ecosysteem zou kunnen noemen.

  De hardware zal het probleem niet zijn, maar wie gaat software uitbrengen voor een klein deel van een kleine markt waar het geld /niet/ verdiend wordt?
  Toen ik een maand geleden een Apple Watch kocht, vond het installatieprogramma 35 apps op mijn iPhone die ook een appje voor de watch hebben. Sindsdien zijn het er veel meer geworden.

  Fietsen met op je pols de nadering van dat onweersfront, dat vind ik bijvoorbeeld nuttig. Of allerlei plaats- of tijdgebonden meldingen, voortvloeiend uit wat je ooit op een willekeurig apparaat had ingetikt.

  Ik hoop die ZenWatch 2 te kopen om te gebruiken met mijn Galaxy S6, in afwisseling met mijn Apple Watch en iPhone 6. Dan zie ik wel, welk stel ik wanneer gebruik.

Een reactie toevoegen: