10 juli 2015

iFunDe verjaardag van de App Store

App Store logo's

Vandaag bestaat de iOS App Store zeven jaar en dat moet natuurlijk gevierd worden. Het is de grootst gevulde bibliotheek waar je voor elke nood wel een oplossing zult vinden in de vorm van applicaties. In 2008 werd samen met de iPhone 3G de iOS App Store gelanceerd. Deze bevatte toen (slechts) 500 verschillende applicaties.

Het was op deze 10 juli dan ook voor de eeste keer te raadplegen in iTunes, een dag later kwam dan de iPhone 3G uit. Twee jaar later, op 20 oktober, werd er op het "Back to the Mac event" de Mac App Store aangekondigd, de ontwikkelaars kregen dan nog even tijd om hun apps klaar te maken voor de Mac App Store, op 6 januari 2011 was het dan eindelijk zover en werd de Mac App Store publiekelijk voor iedereen toegankelijk via de update van Snow Leopard OS X 10.6.6.

Apple was altijd al streng met hun beoordeling in het goedkeuren van een app die werd ingediend. Zo mocht hij geen expliciete beelden bevatten, het woord beta niet bevatten, te lange laattijd, linken naar een externe betaalmiddel, aankondigen van app op andere platformen, foute locaties doorgeven, misbruik maken van het iCloud systeem, een lelijk logo of lay-out gebruiken dat de gebruiker zou verwarrenen mocht hij geen fouten meer bevatten, een lijst door Apple opgesteld vind je hier terug.

De iOS App Store (iOS 8.3)

Sinds de release van de App Store zijn er al verschillende mijlpalen bereikt, een lijstje vind je hieronder.

  • In het eerste weekend van de App Store werden de 500 apps 10 miljoen keer gedownload.
  • November 2009: de App Store bevat zijn 100 000 App en er zijn al 2 miljard apps gedownload.
  • December 2010: De App Store bevat 50 000 apps speciaal voor de iPad, en dit 8 maanden na de release van de iPad
  • Oktober 2011: de App Store heeft nu een half miljoen apps
  • September 2012: er zijn nu 700 000 apps beschikbaar waarvan er 90% maandelijks word gedownload
  • Oktober 22 2013: Mijlpaal voor Apple 1 miljoenste app beschikbaar in de (Mac) App Store waarvan de helft beschikbaar is voor de iPad, ondertussen zijn er al 60 miljard downloads, ook is iTunes radio succesvol met 1 bilioen liedjes die zijn beluisterd.
  • September 2014: de App Store bevat nu meer dan 1,3 miljoen apps, er zijn ook nog 75 miljard downloads

In 2009 brengt Apple een lijstje naar buiten met de populairste applicaties: in de top 5 van de betaalde applicaties staan chronologisch: Angry Birds, Doodle Jump, Fruit Ninja, Angry Birds Seasons en Cut the Rope. Bij de gratis applicaties is dit: Clash of Clans, Skype, eBay, Google Earth en Google Search. De meest gedownloade categorie is Games en volgend zijn de leerzame Apps.

Naast de bekende apps zijn er ook veel apps door Apple verwijderd uit de App Store, zoals Boyfriend Maker, een datings app die verwijderd werd omdat het te gewelddadig en te seksistisch. Ook HiddenApps werd verbannen van de App Store omdat deze menu's kon aanspreken waar programmeurs informatie konden terug vinden, over iAds-instellingen.

Dat de App Store voor de iDevices en de Mac al 7 jaar bestaat moet toch gevierd worden, één ding is zeker, de App Store zal nog lang bestaan en er zullen veel meer records breken.


Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: