29 mei 2013

iFunDetails over het interview met Tim Cook op D11

timD11Afgelopen nacht werd Tim Cook net zoals vorig jaar geïnterviewd door AllThingsD (D11), een jaarlijkse technologische conferentie. Uiteraard wordt er dan veel gesproken over bestaande producten van Apple, maar ook over eventuele nieuwe producten.

Zo wist Tim Cook te vertellen dat er al meer dan 13 miljoen Apple TV verkocht zijn. Dat is een groot aantal, vermits de Apple TV nog steeds een 'hobby' project is en deze minder reclame krijgt dan bijvoorbeeld de iPad en iPhone. Ook liet Tim weten dat hij draagbare computer asseccoires geweldig vindt. Zo is hij erg tevreden met de Nike FuelBand, maar vind hij dat de markt klaar is voor andere apparaten die meerdere dingen kunnen doen, denk hierbij aan een eventueel Apple Horloge.

Tim bevestigd dat Jonathan Ive zich volledig heeft gestort op iOS 7. Volgens Tim is Jonathan de perfecte persoon voor het herontwerp van iOS. Bovendien zal iOS in de toekomst toegankelijker worden voor ontwikkelaars en nog maar API's uitbrengen voor functie die momenteel nog worden afgeschermd.

TIMD11

Iedereen weet dat Samsung, Nokia en andere telefoonfabrikanten meer dan één smartphone per jaar op de markt brengen, Apple beperkt zich uiteraard maar tot één. Tim vindt namelijk dat er veel werk voor nodig is om een telefoon compleet te maken. Zo moet de hardware, software en bijhorende diensten allemaal perfect op elkaar afgestemd zijn.

Daarom is er gekozen om dit één jaar lang goed uit te voeren en steeds één iPhone uit te brengen. Als laatste liet Tim nog weten dat Apple de mogelijkheid om ook voor Android te gaan ontwikkelen niet uit sluit als hier eventueel vraag naar is. Enkele video's zijn hieronder te bekijken, later volgt het volledige interview.


Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!