5 juli 2014

iOS 8Kun je de iPhone 6 met één hand bedienen?

iphonezesconcept1Dat de nieuwe iPhone een groter scherm gaat krijgen is duidelijk, maar ligt ie nog lekker in de hand? Dat is de vraag die vele Apple liefhebbers zich stellen. Vele vinden het belangrijk dat de nieuwe iPhone 6 nog steeds met één hand kunt bedienen. Dit zal vast en zeker gaan lukken dit omdat het scherm slechts 0,7 inch (1,7 cm) groter is dan de iPhone 5s.

In onderstaande video kun je de glazenplaat voor het iPhone 6 scherm van de 4,7inch variant bekijken. Deze wordt vergeleken met de iPhone 5s en het mag duidelijk zijn (ondanks de kleine chinese handen) past het scherm nog goed in de hand. Daarnaast zal de iPhone 6 stukken dunner zijn dan de iPhone 5s en dit bevordert het gebruik natuurlijk ook. De 5,5inch versie van de iPhone 6 zal minder goed met één hand te bedienen zijn.


Reacties


 • Julian

  6 juli 2014 om 10:13

  Wat een larie, kijk naar de onderkant van zijn duim — dat raakt veel eerder het scherm.
  en de maker van dit filmpje houdt ook geen rekening me de dikte van telefoon.
  IMHO waren de ideeën die Steve Jobs had over de grootte van het scherm (en dus maximaal dat van een 5) precies goed.
  Apple begint steeds minder visie te hebben

 • David

  6 juli 2014 om 10:19

  Steve Jobs is er niet meer. Apple moet verder en moet kijken wat de consument de dag van vandaag wil. In het verleden blijven steken doet een bedrijf niet goed. Steve is er niet meer, aan hem kunnen ze niets meer vragen. Leer er mee leven. Verder zie iFun: ‘ondanks de kleine chinese handen’ zegt genoeg…

 • Joost

  13 juli 2014 om 10:03

  Julian heeft in mijn ogen helemaal gelijk. Waarschijnlijk zijn er genoeg mensen die deze nieuwe versies gaan kopen maar voor mij houd het hier op. De stap van iPhone 4 naar 5s vond ik qua formaat al op het randje maar nu gaat het toch echt te groot worden. Kijk naar het filmpje. Dat hij met een hand te bedienen is wordt gebaseerd op het feit dat hij te ‘swipen’ is. Het bedienen van het idevice in de rechterbovenhoek zal dadelijk een hele opgave zijn. Stilstand is idd ook niet goed, maar ik blijf steken bij mijn 5s qua formaat.

Een reactie toevoegen:

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!