3 april 2017

Download de nieuwe appletips.nl app! DOWNLOAD GRATIS

iFunConcept toont Magic Keyboard met Touch Bar

macbook pro uitgelicht als icon

De grootste vernieuwing in de nieuwe MacBook Pro is de Touch Bar. Dit is een smalle strook boven het toetsenbord vervaardigd uit een Retina multi-touchscherm. Via deze strook kun je eenvoudig snelkoppelingen benaderen, de functietoetsen of extra opties (meer info).

De Touch Bar zal voorlopig een MacBook Pro only feature blijven, waarschijnlijk zal in de toekomst de bar terug te vinden zijn in misschien wel de MacBook 12" of op de iPhone Edition. Een gebruiker op reddit kon niet wachten en heeft een Magic Keyboard ontworpen met Touch Bar.

Draadloos Magic Keyboard met Touch Bar

Een reddit-gebruiker heeft een concept van het draadloze Apple toetsenbord met Touch Bar ontworpen. Ook in dit toetsenbord zijn de functietoetsen vervangen door het retina-scherm. Dit resulteert in een prachtig Magic Keyboard met Touch Bar concept.

Of Apple daadwerkelijk soortgelijke versie gaat uitbrengen is nog maar de vraag. Bij de MacBook Pro is de Touch Bar een verlenging van het scherm. Dit is bij de iMac bijvoorbeeld niet het geval. Het concept is in ieder geval geslaagd en kun je hieronder bekijken.

Magic Keyboard met Touch Bar concept

Magic Keyboard met Touch Bar concept

Magic Keyboard met Touch Bar concept

Bekijk ook: De nieuwe Touch Bar op iedere Mac gebruiken

Reacties


 • Ronny

  7 november 2016 om 20:11

  yep, dit wordt ‘m samen met een nieuw trackpad en een winnend lotje van de nationale (k)loterij. hebben we dan weer een adaptor nodig van usb3 naar lightning naar usb-c ? of wordt dat meegeleverd :-)

 • Jan

  8 november 2016 om 8:27

  Leuk, maar je hebt er niets aan. Per programma zitten de toetsen weer op een andere plek. Tijd zal het leren…

 • Sander

  8 november 2016 om 12:32

  Zullen ze nooit zo uitbrengen. Dat numpad mag je ubeurhaupt weglaten, want dat geeft te veel ongebruikte ruimte boven de cursors. Bovendien zal hij veel platter moeten voor Apple. Gewoon een lomp ding dit.

 • Antony

  9 november 2016 om 11:01

  Dit bord zal niet op mijn bureau komen. Het is inderdaad een lomp ding.

 • Joerian

  16 november 2016 om 8:25

  +1 At least the esc button is aligned.

 • Ronny2

  9 februari 2017 om 22:32

  Dit idee kwam direkt bij mij op na de introductie van de macbook met touchbar. Ik blijf een gebruiker van een keyboard met numpad in combinatie met een trackpad. Het is inderdaad heel wat plaats op je bureau maar onder een 27″ valt het wel mee :-)

 • Bart

  4 april 2017 om 10:37

  Mooi en handig, zie het wel zitten om deze te gebruiken samen met Vectorworks 2017.

Een reactie toevoegen: