19 juni 2017

iFunApple werkt aan een Magic Keyboard met Touch Bar

macbook pro uitgelicht als icon

De grootste vernieuwing in de nieuwe MacBook Pro is de Touch Bar. Dit is een smalle strook boven het toetsenbord vervaardigd uit een Retina multi-touchscherm. Via deze strook kun je eenvoudig snelkoppelingen benaderen, de functietoetsen of extra opties (meer info).

Voorlopig is de Touch Bar alleen terug te vinden op de MacBook Pro, toch zou Apple plannen hebben deze naar iedere Mac te brengen. De eerste stap is een vernieuwd Magic Keyboard met Touch Bar en Touch ID. Een bron binnen Apple heeft aan Slice42 verteld dat de ontwikkeling hiervan erg lastig is, met name de batterijduur. Deze zou aanzienlijk korter zijn dan het huidige draadloze toetsenbord van Apple. Wanneer het Magic Keyboard met Touch Bar en Touch ID op de markt komt is momenteel niet bekend.

Draadloos Magic Keyboard met Touch Bar

De Touch Bar zal voorlopig een MacBook Pro only feature blijven. Eerder dit jaar heeft een reddit-gebruiker een concept van het draadloze Apple toetsenbord met Touch Bar ontworpen. Ook in dit toetsenbord zijn de functietoetsen vervangen door het retina-scherm. Dit resulteert in een prachtig Magic Keyboard met Touch Bar concept.

Magic Keyboard met Touch Bar concept

Magic Keyboard met Touch Bar concept

Magic Keyboard met Touch Bar concept

Bekijk ook: De nieuwe Touch Bar op iedere Mac gebruiken

Bijgewerkt artikel, geruchten toegevoegd aan eerder concept (11/2016)


Reacties


 • Ronny

  7 november 2016 om 20:11

  yep, dit wordt ‘m samen met een nieuw trackpad en een winnend lotje van de nationale (k)loterij. hebben we dan weer een adaptor nodig van usb3 naar lightning naar usb-c ? of wordt dat meegeleverd :-)

 • Jan

  8 november 2016 om 8:27

  Leuk, maar je hebt er niets aan. Per programma zitten de toetsen weer op een andere plek. Tijd zal het leren…

 • Sander

  8 november 2016 om 12:32

  Zullen ze nooit zo uitbrengen. Dat numpad mag je ubeurhaupt weglaten, want dat geeft te veel ongebruikte ruimte boven de cursors. Bovendien zal hij veel platter moeten voor Apple. Gewoon een lomp ding dit.

 • Antony

  9 november 2016 om 11:01

  Dit bord zal niet op mijn bureau komen. Het is inderdaad een lomp ding.

 • Joerian

  16 november 2016 om 8:25

  +1 At least the esc button is aligned.

 • Ronny2

  9 februari 2017 om 22:32

  Dit idee kwam direkt bij mij op na de introductie van de macbook met touchbar. Ik blijf een gebruiker van een keyboard met numpad in combinatie met een trackpad. Het is inderdaad heel wat plaats op je bureau maar onder een 27″ valt het wel mee :-)

 • Bart

  4 april 2017 om 10:37

  Mooi en handig, zie het wel zitten om deze te gebruiken samen met Vectorworks 2017.

 • Hans GW

  21 juni 2017 om 12:35

  Voorstel is prachtig. Zelfde dikte als huidige magic keyboard, dus niks lomp.
  Numpad weglaten? Ik, en velen met mij, hebben ‘m er graag bij. Per programma ztten de toetsen op een andere plek? Daarvoor is de touchbar toch juist bedoeld? Weinig ruimte in combinatie met trackpad? Je spaart toch muisruimte uit? Niet iedereen is een laptop gebruiker. Er zullen veel mini-, Imac- en Pro gebruikers zijn die dit goed kunnen gebruiken.
  Ik begrijp weinig van het meeste commentaar. Tikken jullie graag zomaar kritiek in? Hulde aan de concept-ontwerper!

Een reactie toevoegen: