21 maart 2015

iFunVaarwel Internet Explorer…

Het moment is daar, het moest er ooit van komen. Microsoft trekt na 20 Jaar de stekker uit Internet Explorer. Enkele memorable momenten; Internet Explorer werd uitgebracht in 1995 voor Windows Plus, het was een aangepaste versie van de Spyglass Mosaic browser.

Waarom stoppen ze?
Na jaren van succes en eenzaamheid aan de top waren er andere bedrijven zoals Apple en Google die een eigen en veel gebruiksvriendelijkere webbrowser op de markt brachten. Microsoft zag hun gebruikersaantallen dalen en bovendien bleef de reputatie van de browser niet onbesproken.

Internet Explorer werd het middelpunt van de kritiek, deze was traag en websites werden niet goed weergegeven. In iedere nieuwe versie werden de bestaande problemen opgelost, maar ze kwamen altijd te laat.

Mac?
Voordat Safari op de markt kwam, had Apple de behoefte aan een webbrowser en bracht Microsoft in 1995 een versie van IE 2.0 uit voor Mac OS 7.0.1. Microsoft bleef updates uitbrengen tot 1999, de laatste versie 5 werd ondersteund tot 2003.

Wat is het alternatief?
Momenteel werkt Microsoft aan Windows 10 en een bijbehorende nieuwe browser, codenaam: Project Spartan. Deze zal de render engine van Trident gebruiken. De test gebruikers die de nieuwe browser hebben gebruikt melden dat deze verassend snel is. Het zou kunnen bekekenen dat Microsoft terug komt met een goede browser en na de release van windows 10 weer meedoet in de strijd om de beste webbrowser.

De nieuwe browser voorgesteld:

De spraakassistent Cortana is de Microsoft's reactie op Apple's Siri

De nieuwe browser onderworpen aan een snelheidstest:

Ben je van de oude garde die nog IE gebruikt? Bezoek dan zeker de onderstaande website om virtueel je relatie met Internet Explorer te verbreken :)

http://breakupwithie8.com


Reacties


  • Remco

    21 maart 2015 om 12:57

    Ik mis een paar letters: “…verassend snel was. Dus het zou kunen bekekenen dat Microsoft terug is en binenkort…”

    Nieuw toetsenbord nodig?

Een reactie toevoegen:

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!