24 juli 2011

iMac ’11 terugroep actie, problemen met de harddisks

Apple is gestart met een terugroep actie voor 21,5" en 27" iMac’s die zijn voorzien van ingebouwde 1TB Seagate Harddisk. De aankondiging geeft geen details om welke specifieke problemen het hier gaat, maar alleen dat het gaat om een ‘klein’ aantal iMac’s die verkocht zijn tussen mei en juli dit jaar.

Wanneer je recent een nieuwe iMac hebt gekocht dan is verstandig om met behulp van de onderstaande link te controleren of de harddisk van je Mac moet worden vervangen. Als dit het geval is kun je contact opnemen met Apple of een Premium Service provider.

De harde schijf zal gratis worden vervangen er wordt echter geen back-up van je huidige harddisk gemaakt, hiervoor ben je zelf verantwoordelijk.

http://www.apple.com/support/imac-harddrive/

Via: MarcoGadgetBlog.nlReacties


 • iDennis

  24 juli 2011 om 13:43

  Nou ik ben stiekem toch blij dat ik voor de 500 GB versie ben gegaan! En meer heb ik persoonlijk ook niet nodig aangezien mijn MacBook Air (1e generatie – basismodel) ook nog 25% van de harde schijf leeg is…

 • Stef

  24 juli 2011 om 14:22

  Ik ga maandag men iMac 2,5GHz quad-core i5 kopen met 500GB HD, kan ik ook problemen krijgen met de 500GB HD? of is dat alleen bij de 1TB versie?

 • arjan

  24 juli 2011 om 14:27

  ik blijf gespaard geloof ik! :-D

  Our records show that this iMac has a Seagate hard drive, but it’s not affected. No further action on your part is needed at this time.

 • Rik

  24 juli 2011 om 14:27

  @Stef Soms is het zo moeilijk om te lezen.. Er staat in het artikel, en ook op de pagina van Apple zelf dat het om een 1TB Seagate Harddisk gaat.

 • Ron

  24 juli 2011 om 14:51

  Weet iemand al waarom deze vervangen worden

 • Guus

  24 juli 2011 om 14:54

  Ben ik even blij dat er bij mij een Western Digital schijf in zit!

 • Freddie de Roeck

  24 juli 2011 om 23:04

  Ik Heb ook een Imac nu een maand of drie en zins vrijdag toen ik Lion versie er op heb gezet loopt i wellens vast en is traag als ik pagina s kijk die spaart i op en zo krijg ik elke keer dat regenboog rondje te zien en is i vast gelopen of traag hoe kan ik dit verhelpen iemand tips.

 • Chris

  25 juli 2011 om 0:19

  Oef, blij dat ik WD heb :)
  Ik ben altijd tevreden geweest van WD, en was dan ook blij toen ik bij aankoop ontdekte dat er een WD inzat, maar nu ben ik geheel opgelucht.

  Seagate vertrouw ik vanaf nu echt niet meer. Ik ben altijd al wantrouwig geweest tegenover Seagate, ik hoorde er alleen maar negatieve dingen over, maar dit is de druppel! Lang leve WD!

 • Bram

  25 juli 2011 om 8:52

  @Freddie: ik merk dit ook op m’n iMac van 4 weken oud. Sinds Lion heb ik al 2 vastlopers gehad (iTunes en Quicktime, maar beide films), waardoor ik ‘m via de uit/aan knop opnieuw moest opstarten. Straks maar even kijken welke 1TB schijf in mijn Mac moet…

 • Jelle Luyten

  27 juli 2011 om 14:49

  Oef, ik zit er alleszins niet bij :D

  Our records show that this iMac does not have a Seagate hard drive, and it’s not affected by this program. No further action on your part is needed at this time.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!