5 juni 2017

NieuwsNieuwe iMac, iMac Pro en update voor MacBook-lijn

iMac Pro logo

Vlak voor het WWDC 2017 kwam al het gerucht naar boven dat Apple de Mac ging voorzien van een update, dit is ook daadwerkelijk het geval. De iMac heeft een grote update gekregen terwijl de MacBooks het moeten doen met een iets kleinere update.

Verwacht geen nieuwe opties, functies of design, want het is slechts een kleine update 'onder de motorkap'. De iMac daarentegen heeft wel een opmerkelijke update gekregen zoals een vernieuwd scherm en Thunderbolt 3-poorten. Daarnaast heeft Apple ook de iMac Pro aangekondigd die later dit jaar beschikbaar komt.

Specificatie update voor verschillende Mac modellen

iMac krijgt grote update

Tijdens het WWDC 2017 heeft Apple een nieuwe iMac aangekondigd met een sterk verbeterd scherm dat 43% helderder is met 10-bit dithering. De nieuwe iMacs krijgen ondersteuning voor de zevende generatie Kaby Lake intel core processors en zijn vooral gericht op grafische verbetering zodat 'Metal for VR' tot zijn recht komt. Zo beschikt de 21.5-inch 4k over de AMD Radeon Pro 555 en 560, bij de 27-inch 5K iMac heb je de keuze tussen AMD Radeon PRO 570, 575, en 580. Zowel het 21- als 27-inch model worden standaard voorzien van een Fusion Drive van 1TB. Opvallend is dat de iMac slechts 2 Thunderbolt 3-poorten krijgt en zijn traditionele USB-poorten blijft behouden. De vernieuwde iMacs zijn vanaf nu te koop in de Online Apple Store.

Klik hier voor meer informatie over de compleet vernieuwde MacBook Pro

iMac Pro in december beschikbaar

Dit najaar kunnen we ook een iMac Pro verwachten met een fantastisch 5K scherm, deze zal een een 8-core Xeon processor krijgen en wordt de krachtigste mac ook. Je hebt zelfs de mogelijk om te upgraden naar 10- en 18-core. De iMac Pro krijgt de nieuwe Radeon Vega graphics. (beschikbaar tot 16GB of VRAM), 4 Thunderbolt 3 poorten (10GB Ethernet ingebouwd), 128Gb of ECC memory en de mogelijkheid tot te upgraden naar 4TB SSD. Deze iMac pro komt in december beschikbaar vanaf $4999 met een vernieuwd toetsenbord.

Kleine update voor de MacBooks

De MacBook 12-inch en de onlangs uitgebrachte MacBook Pro worden voorzien van een kleine update. De specificaties blijven gelijk aan het vorige model, echter beschikken deze modellen nu ook over de zevende generatie Kaby Lake intel core processor. De MacBook Pro 15" met Touch Bar is tevens voorzien van een nieuwe videokaart de Radeon Pro 555 en de Radeon Pro 560 voor het duurste model.

Hierdoor worden de MacBooks iets krachtiger dan hun voorgangers. De instapprijs van de MacBook Pro zonder Touch Bar is verlaagd naar €1499 (eerst €1699). De MacBook Pro 15-inch met Touch Bar is in prijs verhoogd met €100. De vernieuwde MacBook zijn vanaf nu te koop in de Online Apple Store.

Klik hier voor meer informatie over de compleet vernieuwde MacBook ProReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!