5 juni 2017

NieuwsHomePod: Krachtige speaker met Siri-integratie

Het is een feit, Apple gaat eindelijk de concurrentie met Google en Amazon aan en hebben hun eigen HomePod voorgesteld. Dit is een krachtige speaker met Siri integratie die later dit jaar op de markt komt. Het hoofddoel van de HomePod is muziek, maar je kunt ook Siri gebruiken als een soort van persoonlijke assistent.

HomePod kun je gebruiken voor verschillende zaken zoals natuurlijk het afspelen van muziek (Apple Music) of als Airplay-speaker, maar kan ook lampen in of uitschakelen, HomeKit apparaten besturen, het weerbericht, verkeer of nieuws opvragen, etc.

Hoge kwaliteit staat voorop bij de HomePod

Apple is niet de eerste die zo'n speaker op de markt brengt, veel bedrijven gingen hun al voor. Apple is er echter toch in geslaagd een uniek model uit te brengen. Ze gaan voor hoge kwaliteit in tegen stelling tot de concurrentie. Deze speakers zijn vooral bedoeld voor spraak en hebben een speaker van een mindere kwaliteit.

De HomePod maakt gebruik van een virtueel surround-geluid, dit wordt bereikt door de zeven tweeter drivers in de speaker. Deze worden naar verschillende kanten gericht en wordt er gebruik gemaakt van reflecties op muren om een breed geluidsbeeld te creëren.

Het uiterlijk van de HomePod is traditioneel en heeft een echt Apple-design. De speaker heeft een cilinderachtige vorm (te vergelijken met de Mac Pro) en komt beschikbaar in spacegrijs en wit. Goed om te weten, de HomePod is slechts een kleine 18cm groot.

HomePod pas dit najaar beschikbaar

De speaker komt pas in December beschikbaar in Amerika, Verenigd Koninkrijk en Australië voor 349 dollar. De overige landen zijn pas begin 2018 aan de beurt. Toch heeft Apple nu al de HomePod aangekondigd als sneak preview en zo hebben we toch iets om naar uit te kijken.

Lees ook: Nieuwe 10,5-inch iPad Pro aangekondigdReacties


 • AlbertTCB

  6 juni 2017 om 18:39

  Zoals met bijna alles wat gisteren werd gepresenteerd, ben ik érg enthousiast over deze speaker. Los van de prijs (is in de lijn met Sonos), lijkt mij dit soort smart speakers erg lastig te gebruiken in een meerpersoons huishouden:

  Hoe weet Siri welk gebruiker een vraag stelt?

  Alle vragen die betrekking hebben op persoonlijke data (zoals agenda, reminders, notificaties en mail) maken dit soort speakers erg handig, maar ook onveilig.

  Stel dat ik de HomePod configureer met mijn account, heeft iedereen dan plots toegang tot alle info die voortkomt uit bovenstaande vragen?

  Vraag me ook af hoe Alexa, Google Home of (ongetwijfeld) Microsoft’s poging hiermee omgaan?

  En voor mensen die een simpelere AirPlay speaker oplossing willen: gebruik een oude iPhone als AirPlay receiver (speakers aansluiten op minijack) of AppleTV (versterker aansluiten op toslink). Kan je in ieder geval spelen met enkele functies als overbrugging tot het moment dat de HomePod ook daadwerkelijk te verkrijgen is.

 • Wesley Fabry

  6 juni 2017 om 18:43

  @Albert HomePod is geen Siri met een speaker, maar een Speaker met Siri. Daarom kun je alleen maar ‘standaard’ vragen stellen zoals het weer, verkeer, weetjes en feitjes, etc. Je agenda bekijken of berichten versturen kan bijvoorbeeld niet. Wel kun je meederdere Apple Music accounts toevoegen, maar hoe dat precies gaat werken is nog niet bekend. Het duurt nog wel even voordat ie komt, dan wordt vast meer duidelijk.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!