16 augustus 2010

iMovie installeren op je iPhone 3GS (Jailbreak)

Volgens Apple is de iMovie app alleen geschikt voor de iPhone 4. Het is echter ook mogelijk om de app te gebruiken op je iPhone 3GS. Belangrijk daarbij is dat je iPhone 3GS is voorzien van een jailbreak en dat de appsync patch voor iOS 4 is geïnstalleerd. Deze patch kan je terugvinden in de repo van cydia.hackulo.us

Koop en download de iMovie iPhone app in iTunes Store. Nadat je applicatie hebt aangeschaft ga je naar de onderstaande map op je Mac:

Home folder ▸ Muziek ▸ iTunes ▸ Mobile Applications

In deze map kom je het bestand iMovie 101.ipa tegen, hernoem deze naar iMovie 101.zip en unzip het bestand door er op te dubbelklikken. Na het unzippen is er een nieuwe map genaamd ‘iMovie 101’ aangemaakt.

Ga in deze iMovie 101 map naar de onderliggende Payload map, control+klik op iMovie.app en selecteer de optie ‘Toon pakketinhoud’. Er opent nu een nieuw Finder venster met de inhoud.

Open de propertylist info.plist met een plist editor zoals bijvoorbeeld BBedit of Plist editor Pro. Ga op zoek naar de key UIRequiredDeviceCapability en wijzig de boolean front-facing-camera van true in false en sla de wijzigingen op.

Ga hierna terug naar de uitgepakte iMovie 09 map en selecteer iTunesArtwork, iTunesMetadata.plist en de map Payload. Zip deze door middel van control + klik en de menu optie ‘Comprimeer 3 onderdelen’.

Hernoem het nieuw aangemaakte zip bestand ‘Archief.zip’ naar ‘iMovie 101.ipa’ dubbelklik op het bestand om deze opnieuw toe te voegen aan iTunes en de huidige versie te vervangen.

Synchroniseer je iPhone 3GS en je bent klaar! Je hebt nu een werkende iMovie op je iPhone 3GS :)

De applicatie werkt prima op de hardware van een 3GS. Er is één kleine beperking doordat de resolutie van de iPhone 4 camera hoger is worden de 3GS video’s niet in volledige schermweergave vertoond.Reacties


 • Exotic

  16 augustus 2010 om 8:30

  Wow Richard, knap van je dat je dit zo vroeg plaatst (of gaat dat automatisch? :P)! Vind je het niet irritant dat ie trashbacks als reactie geplaatst worden? Staat niet zo heel mooi namelijk.

 • Sander k

  16 augustus 2010 om 10:21

  De app is tevens kant en klaar, phone-ready te vinden op een bekende plaats.

 • rein

  17 augustus 2010 om 16:40

  is dat die plek waar je veel over hoort in het nieuws?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!