11 mei 2015

Instagram: Personen blokkeren

Instagram logo

Met behulp van Instagram kun je op een originele manier foto’s delen met al je volgers en eenvoudig plaatsen op sociale media. Wanneer iemand je lastigvalt op je Instagram account met bijvoorbeeld 'privéberichten' en tal van vervelende reacties, kun je ervoor kiezen om deze persoon te blokkeren.

Open hiervoor de Instagram applicatie en zoek in je vriendenlijst naar de gebruiker die je wilt blokkeren, of tap op zijn naam bij een bericht of reactie. Vervolgens open je zijn of haar profieloverzicht, tap hier op de drie bolletjes bovenin de knoppenbalk.

instagram-blokkeren

Er opent een pop-up menu waarin je de keuze hebt om de gebruiker te blokkeren. Bevestig deze actie door op 'Ja, ik weet het zeker' te tappen. Vanaf dit moment is de gebruiker geblokkeerd en kan deze geen contact meer met jou zoeken.

Om het blokkeren ongedaan te maken dien je opnieuw te zoeken naar het account, tappen op de drie bolletjes en kiezen voor 'Gebruiker deblokkeren', vanaf dit moment kan deze weer contact met je zoeken. Het is helaas niet mogelijk om snel te zien wie je allemaal geblokkeerd hebt.

Instagram
InstagramApple Watch app
Categorie: Photo & Video, Social Networking
Ontwikkelaar: Instagram, Inc.
iPad & iPhone  12+  130 MB DOWNLOAD GRATIS

Meer over Instagram kun je hier terugvinden.Reacties


 • ricardotalu

  5 augustus 2015 om 14:03

  Hallo

  Heb iemand op instagram geblockeerd en die gene mij ook. maar willen elkaar weer deblockeren maar kunnen elkaar niet vinden.

  hoe komt dat’

  mijn instagram is ricardotalu

  groeten

 • michelle

  4 mei 2016 om 14:28

  Richard, heb je hier al een antwoord op?

 • Wesley Fabry

  4 mei 2016 om 14:41

  Lijkt niet mogelijk te zijn dan 😮

 • Y A

  6 augustus 2016 om 22:18

  Mijn dochter wordt gestalkt met vieze berichten, hij is geblokkeerd maar kan nog steeds chat berichten sturen. Hoe kan ze dat blokkeren?

 • Wesley Fabry

  7 augustus 2016 om 7:21

  Normaal kan deze persoon dan geen contact meer opnemen. Dit zegt Instagram: https://help.instagram.com/568100683269916

  Bij intimidatie, pesten of iets anders kun je hier melden bij Instagram, dan kan hij al dan niet definitief geblokkeerd en/of verwijderd worden. https://help.instagram.com/547601325292351

 • anoniempje

  19 september 2016 om 19:54

  @YA Normaal gezien als je iemand blokkeert kan die persoon geen contact meer met je opnemen als dat tog zo is dan moe je dan melden op instagram zelf dan helpen ze je daar verder

 • Hanneke

  28 september 2017 om 15:30

  Vraag, wanneer je iemand geblokkeerd hebt is het dan nog steeds mogelijk die persoon een bericht te sturen zonder dat je antwoord krijgt?

 • Wesley Fabry

  28 september 2017 om 22:15

  @hanneke klopt, jij kan nog contact zoeken.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!