16 januari 2015

Instagram video’s downloaden en bewaren (iOS en OS X)

Instagram logo

Veel iOS gebruikers maken gebruik van Instagram en bijna iedereen vind de sociale fotodienst ontzettend leuk. Naast foto’s kun je tegenwoordig ook korte video’s delen met uiteraard bij horende filter. Dat is ontzettend leuk en vaak worden deze video’s na het plaatsen bewaard in je fotobibliotheek in iOS.

Maar wat als je achteraf toch graag die ene video wilt hebben, maar je hebt hem niet meer fysiek in je filmrol? Gelukkig bestaat er de mogelijkheid om je Instagram video’s te downloaden en te bewaren, dit lees je in de onderstaande stappen.

• Open je webbrowser
• Navigeer naar de video op Instagram
• Kopieer de URL vanuit de adresbalk (cmd⌘ + C)
• Open vervolgens onderstaande website

http://www.dredown.com/instagram

instagramvids

Plak (cmd⌘ + V) vervolgens in het veld 'Video URL' de zojuist gekopieerde URL van je Instagram video. Klik op de knop 'DreDown' om de video te downloaden. Dit kun je uiteraard doen voor je eigen video’s maar ook met de video’s van andere gebruikers, let wel op dat je niet zomaar de video opnieuw upload.

Verder kun je ook je e-mailadres opgeven voor het downloaden, zodat je automatisch de downloadlink ook in je mailbox ontvangt. Dit kun je doen als je graag de video wil downloaden via iOS! Vul dan de URL en e-mailadres in en tap (tik) op DreDown, vervolgens krijg je een e-mail met de downloadlink en de video zodat je hem alsnog kunt bewaren op je iDevice.

Meer over Instagram kun je hier terugvinden.Reacties


  • leon

    16 januari 2015 om 11:55

    Voor iOS is er ook Instagrab, daarmee kun je ook foto’s en video’s downloaden.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!