16 januari 2015

KeyTouch: Ontgrendel je Mac met behulp van Touch ID

Je kunt op veel verschillende manieren je Mac beveiligen tegen personen met slechte bedoelingen. Denk hierbij aan een sterk wachtwoord en het installeren van ‘Zoek mijn Mac’, de gratis dienst van Apple in combinatie met een iCloud account.

Er zijn echter ook nog een hoop andere manieren om je Mac te beveiligen, een mooi voorbeeld hiervan is de nieuwe applicatie 'KeyTouch'. KeyTouch maakt gebruik van het Touch ID van je iPhone of iPad en kan op deze manier je Mac ontgrendelen.

Het enige wat je nodig hebt is de KeyTouch applicatie voor iOS en een gratis Mac applicatie die het mogelijk maak je Mac te ontgrendelen met behulp van je Touch ID. Met behulp van Bluetooth wordt er verbinding gemaakt tussen je Mac en iDevice waardoor je de Mac kan ontgrendelen via een 'vingerafdruk' op je iPhone.

De werkwijze is eenvoudig je ontgrendeld namelijk de KeyTouch applicatie met behulp van het Touch ID op de wijze dat Apple bedoeld heeft. Deze methode is te vergelijken met het ontgrendelen van bijvoorbeeld Dropbox of 1PassWord. Zodra je de applicatie hebt 'ontgrendeld' stuurt hij deze gegevens door naar je Mac zodat deze wordt ontgrendelt.

Keytouchmac

KeyTouch maakt gebruik van Bluetooth 4.0 en gebruikt Bluetooth Low Energy waardoor je vrijwel niets zal merken aan de batterijduur van je iDevice. De KeyTouch applicatie voor de Mac dien je te installeren en te verbinden met je iPhone of iPad, volg hiervoor de stappen op het scherm. KeyTouch maakt gebruik van een uniek wachtwoord zodat je niet je beheerders wachtwoord hoeft te gebruiken. Zodra de apparaten met elkaar verbonden zijn kun je gebruikmaken van KeyTouch. Waanner je wilt inloggen op je Mac heb je dan de keuze uit: het reguliere wachtwoord in te vullen of de iOS KeyTouch applicatie te openen. Tap op het scherm om hierna je Touch ID te gebruiken. Daarnaast kun je ook de interactieve widget gebruiken om je Mac te ontgrendelen.

KeyTouch
KeyTouchApple Watch app
Categorie: Productivity
Ontwikkelaar: Rob De Ruiter
iPad & iPhone  4+  2 MB DOWNLOAD  € 1.99

Leuk om te weten, KeyTouch is ontwikkeld door de Nederlandse ontwikkelaar Rob de Ruiter.

Let op! KeyTouch werkt alleen op de volgende Macs en iDevices: MacBook Pro: 2012 of nieuwer, MacBook Air: 2011 of nieuwer, Mac Mini: 2011 of nieuwer, iMac: 2012 of nieuwer, Mac Pro: 2013 of nieuwer, de iPhone 5s of nieuwer, iPad Air 2e generatie of nieuwer, iPad Mini 3e generatie of nieuwer. Daarnaast moet iOS 8 zijn geïnstalleerd op je iDevice.

De wedstrijd voor een KeyTouch applicatie loopt tot 17/01/2015 10.00uurReacties


 • Eric

  16 januari 2015 om 9:30

  Werkt erg goed en snel, niet verwacht. Leuke tip, bedankt!

 • Sander

  16 januari 2015 om 10:06

  Ik krijg het nog niet aan de praat, na ‘tap to scan’ gebeurt er niets (not connected). Ik heb de makers inmiddels gemaild voor hulp.

 • Philip

  16 januari 2015 om 19:53

  Sander, ik krijg het ook niet aan de praat. Moet er nog een Bluetooth pairing plaatsvinden ook tussen Mac en iPhone ? (mijn Mac kent mijn iPhone wel als hotspot, maar de iPhone is niet gepaird …)

  Als je info van de makers ontvangt, graag een seintje, ben wel benieuwd (philip@planchenault.be)

 • Teun

  16 januari 2015 om 19:56

  als niet werkt kun je het beste alles opnieuw toevoegen via de instellingen in de menubalk van je Mac. Hielp bij mij in iedergeval..

 • Sander

  17 januari 2015 om 11:02

  Voor de derde keer geherinstalleerd maar zonder resultaat. Ik wacht nog even het mailtje af van de ontwikkelaar en anders ruil ik het appje weer in :)

 • Philip

  17 januari 2015 om 11:41

  Gelukt. Vandaag een update gehad van de mac app, die het probleem gefixt heeft …

 • Rob de Ruiter

  17 januari 2015 om 14:31

  De app is gemaakt door Tom de Ruiter (14) ism 2 vrienden. Mijn naam is slechts automatisch vermeld omdat zijn developers account via een creditcard betaald moet worden en je die niet op zijn leeftijd kan krijgen….

  Dagelijks wordt er door hem getweakt, verbeterd en ideeën voor verdere uitbreidingsmogelijkheden bedacht en uitgewerkt. Stay tuned!

 • Peter

  17 januari 2015 om 16:08

  Helaas na de update krijg ik hem ook niet meer aan de praat. Diverse keren opnieuw geïnstalleerd en de bluetooth aan en uit gezet.. Bij de vorige versie werkte het pas na een herstart van de imac maar nu helaas ook niet meer..

 • Peter

  17 januari 2015 om 16:44

  Na een complete deinstallatie d.m.v. cleanmymac werkt het weer…
  Er blijken wat config files achter te blijven in OSX. Hierna gewoon keytouch opnieuw geïnstalleerd en het werkt weer…

 • Casperina

  17 januari 2015 om 22:15

  Het leekt mij ook wel handig, maar ik krijg het ook met geen mogelijkheid voor elkaar, alles wat hierboven beschreven staat heb ik ook allemaal geprobeerd, maar het mag niet baten.
  m’n iPhone 6 kan ook geen verbinding krijgen met m’n mac pro 2013

 • Sander

  19 januari 2015 om 16:34

  Het is me inmiddels gelukt. Het duurt even voordat de bluetooth is gekoppeld (dat is al zo bij Airdrop) Daarom heb ik in de laatste stap de app geopend en even gewacht, daarna vingerafdruk, en toen werkte het.

 • Tom de Ruiter

  20 januari 2015 om 0:42

  Meerders mensen blijken problemen te hebben. Meestal naar een herstart werkt KeyTouch.

 • Tom de Ruiter

  20 januari 2015 om 0:45

  Mocht het daarna nog steeds niet werken, stuur dan een mail naar contact@rydee.nl en dan komt er altijd wel een oplossing uit.

 • Mitch

  20 januari 2015 om 14:03

  Ik heb ‘m ook geïnstalleerd, maar zodra ik ‘m op sluimer zet dan kan ik mn macbook ook ontgrendelen via een toets. Wanneer maakt ie dan gebruik van de App?

 • Mitch

  20 januari 2015 om 14:10

  Ook lukt de Bluetooth tussen mijn Macbook Pro 2013 en iPhone 6+ niet. Ik krijg de melding: ‘Netwerk niet beschikbaar’. Verbinden via de telefoon geeft de melding: ‘Verbinding mislukt’. Iemand een oplossing?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!