15 januari 2015

BasisEen sterker wachtwoord instellen op je iPhone, iPad of iPod Touch

touch id logo

Om je iPhone, iPod touch of iPad te beveiligen tegen misbruik kun je het apparaat voorzien van een toegangscode. Wanneer je de toegangscode activeert dan dien je na het ontgrendelen van je iDevice een code in te geven om toegang tot het toestel te krijgen.

De toegangscode bestaat uit een persoonlijk zelfgekozen code van vier cijfers en kan vervangen worden door je vingerafdruk met behulp van een Touch ID. De mogelijkheden van een viercijferige code zijn zo groot dat het raden van de juiste combinatie erg klein is, maar ook niet onmogelijk. Wanneer je een sterker wachtwoord wilt instellen door bijvoorbeeld gebruik te maken van letters en leestekens dan is dit gelukkig ook mogelijk.

Navigeer naar de Instellingen applicatie in iOS om een sterker wachtwoord te activeren, selecteer hier de menuoptie '(Touch ID en) Toegangscode’.

uitgebreidecode

Vul je toegangscode in en schakel hierna de optie 'Eenvoudige code’ uit, hierna kun je een geavanceerde toegangscode invoeren. Je kunt hierbij gebruik maken van (hoofd)letters, tekens en cijfers. In combinatie met het Touch ID is deze methode even handig in uitvoer als het eenvoudige codeslot.

Tevens is het mogelijk om alle gegevens op je iPhone na 10 mislukte toegangscode pogingen te wissen. Een ontzettende handige optie in het geval je iPhone in verkeerde handen valt. Je activeert deze ‘Self Destruct’ door de optie ‘Wis gegevens’ in te schakelen. Deze optie is wel niet aan te raden als er kinderen in de buurt zijn die regelmatig met je iDevice spelen.

Op appletips vind je tips terug voor beginners, gevorderden en experts. In de categorie basistips vind je eenvoudige tips en weetjes over OS X, iOS en overige Apple producten, deze zijn speciaal gericht op nieuwe Apple gebruikers. Alle basistips vind je hier terug. De tips voor beginners zijn een aanvulling op de basistips.Reacties


  • ayad

    5 juni 2015 om 19:43

    ik wil deze ipad maak open maken

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!