15 januari 2015

YosemiteiTunes: Sorteren op verschillende categorieën

iTunes is in OS X het centrum voor alle muziek, films, TV-series, enzovoorts. iTunes 12 is voor OS X Yosemite geheel op de schop gegaan en kent naast een nieuw uiterlijk ook een aantal nieuwe functies en andere content locaties.

Voorheen was het vrij eenvoudig om bijvoorbeeld de muziekbibliotheek te sorteren op genre, artiesten, albums, etc. In iTunes 12 lijkt het vrij complex dit aan te passen, maar niets is minder waar. Volg onderstaande stappen om de weergave aan te passen op basis van content.

Open iTunes en klik op 'Mijn muziek' (eventueel eerst op de muzieknoot) en bekijk de bovenste navigatiebalk in iTunes. Hier zie je de tabbladen 'Mijn muziek', 'Afspeellijsten', etc. Rechts daarvan heb je een categorie staan met een drop-down teken. Hierbij kunnen de categorieën staan zoals artiesten, nummers, albums, etc, klik hierop om het menu te activeren.

contentweergaveitunes

Kies in het menu de gewenste categorie en selecteer deze. iTunes gaat onmiddellijk de weergave aanpassen aan de hand van deze categorie. Mooi overzicht van bijvoorbeeld alle albums inclusief hun covers, alle artiesten gegroepeerd, en dergelijke. Verder kun je in dit drop-down menu nog enkele andere dingen aanpassen zoals de wijze waarop er gesorteerd wordt en hoe.

Meer over iTunes kun je hier terugvinden.Reacties


  • John van den Beemt

    22 juli 2016 om 17:13

    Ik kan mijn albums niet op componist selecteren. Het dropdown menu in de rechterbovenhoek ontbreekt.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!