6 februari 2011

Interessante Cydia packages

Iedere jailbreaker werkt er mee; Cydia. Eigenlijk is Cydia de moeder des jailbreaks. Hier zijn packages te vinden voor je iDevice waarmee je bijvoorbeeld je iPhone thema's kunt aanpassen, sms tonen kunt installeren zonder het gebruik van OpenSSH en natuurlijk je iPhone kunt tweaken. Een tweak is een aanpassing van het operating systeem waar je bijvoorbeeld effecten kunt toevoegen. Een Cydia package kan ook een plugin bevatten voor een bestaande applicatie.

Er zijn duizenden unieke cydia packages gemaakt, maar ze zijn lang niet allemaal voor iedereen interessant. In dit artikel zullen een aantal toppers worden besproken.

Barrel (Source: BigBoss)

Met Barrel kun je je iPhone eens verwennen met een nieuw effect. In plaats van het saaie, standaard effect als je naar een volgende pagina met apps gaat, kun je met deze tweak verschillende mooie effecten selecteren die overigens (getest op de iPhone 4) de performance niet verminderen.

FakeClockUp (Source: Pushfix.info)

Met deze tweak kun je de effecten versnellen waarmee bijvoorbeeld een applicatie wordt geopend. Hierdoor lijkt het alsof je iPhone sneller is. Ook kun je het effect verlangzamen. Niemand weet wat voor nut dat heeft, maar het kán wel. Eigenlijk klinkt het helemaal niet als een spannende applicatie, maar ik gebruik hem nu zelf ruim een week en ben erg tevreden. Het is gewoon iets wat de één wel bevalt maar de ander niet.

SBSettings (Source: BigBoss)

Deze tweak geeft je eigenlijk een soort van snelmenu op je iPhone. Door (standaard) van links naar rechts te sliden over de tijd komt er een menu tevoorschijn. Hier zijn allerlei plugins voor verkrijgbaar. Via dit menu kun je bijv. je Wi-Fi snel aan of uit zetten, kun je snel respringen en/of afsluiten en kun je zien wat bijvoorbeeld je Wi-Fi IP of Data IP is.

Fake Operator (Source: BigBoss)

Fake Operator zorgt er voor dat je de naam van je provider kunt aanpassen. Verder heeft de tweak niet heel veel functies. Zelf gebruik ik Vodafone als operator en kreeg ik "vodafone NL" te zien linksboven in mijn scherm. Dat heb ik aangepast en naar keuze "iD&G" neergezet.

Let op: Het installeren van Cydia packages is niet altijd zonder risico! Wij zijn op geen enkele manier verantwoordelijk mocht er iets met je iDevice gebeuren. In het ergste geval kan het verkeerd gebruiken van een tweak leiden tot een restore van je iDevice.Reacties


 • Vince

  6 februari 2011 om 9:23

  Je bent Deepend/3DBoard, Synchronicity en VoiceActivator vergeten.

 • Ben banaan

  6 februari 2011 om 11:42

  Mijn favorieten als het alleen over tweaks gaat: safari grid tab, barrel, iconrenamer en scrollinboard

 • Justin Scheggetman

  7 februari 2011 om 12:34

  @Vince In dit geval heb ik slechts enkele van mijn persoonlijke favorieten benoemd. Wie weet staan de door jou genoemde tweaks in deel 2 :)

 • Larsbee

  7 februari 2011 om 19:03

  Deze dingen zijn echt vet, ik heb net een nieuwe iPhone 4, maar ik ben er een beetje huiverig voor om em te jailbreaken, ik denk dat het illegaal is en dat ik strax mn iphone kan weggooien omdat ie het niet meer doet?
  Zijn mijn gedachtes terecht?

 • Justin Scheggetman

  7 februari 2011 om 19:24

  @Larsbee Jailbreaken is legaal. Je garantie loopt gewoon door. Je gedachten zijn dus onterecht ;)

 • Larsbee

  7 februari 2011 om 19:28

  @Justin Scheggetman dank voor je snelle reactie! oke mooi dan heb ik weer iets te doen!

 • Justin Scheggetman

  7 februari 2011 om 19:29

  @Larsbee Je kunt hem eenvoudig jailbreaken met behulp van Greenpois0n. Mits je op iOS 4.2.1 zit :) Greenpois0n doet bijna al het werk voor je ;-)

 • Vince

  8 februari 2011 om 0:36

  @Justin Scheggetman je garantie verloopt trouwens wel als je hem gejailbreaked terug stuurt.

  Nog een paar handige tweaks voor deel 2:

  Adblocker, Covert (private browsing met de safari app), Remove Background (met een activator command alle multitask apps in één keer te sluiten).

 • roby

  8 februari 2011 om 16:46

  ik heb een iphone 3g met ios 4.2.1 mmar ik kom niet in dfu mode met greenpois0n iemand een idee

  mail dan op *

 • Justin Scheggetman

  8 februari 2011 om 19:15

  @roby Ik heb je e-mail adres weggehaald ivm. eventuele spam en privacy.

  Wat je zou kunnen proberen, is in DFU mode komen zonder behulp van Greenpois0n. Hoe staat hier uitgelegd; http://www.appletips.nl/boot-ios4-3b2-tethered-via-terminal-jb/ — Zoek naar het stukje “Dan is het nu tijd om je iPhone aan te sluiten en in DFU mode te zetten.”

  Succes!

 • roby

  9 februari 2011 om 17:20

  justin bedankt heb gewerkt
  mmar een vraagje hoe krujg je beneden 5 iconen op een rij

 • Justin Scheggetman

  9 februari 2011 om 19:15

  @roby Dat is een Cydia plugin. Te vinden in de officiele Cydia repository (standaard toegevoegd) > Naam: ” Five Icon Dock “. Succes!

 • Marcel Kraan

  4 mei 2011 om 19:41

  oh ja… eb….

  attachements saver, ifile, Erica utils, iGotya (iphone4), intellyscreen, My3g, Notified, Photomail, Pull to refresh mail, Remove background … winterboard

 • Bart

  18 juli 2011 om 11:34

  En wat dachten we van Installous 4?
  (of is die expres weggelaten?)

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!