27 september 2016

iOS 10iOS 10: Het vernieuwde bedieningspaneel met handige snelkoppelingen

bedieningspaneel

Apple heeft in iOS 10 verschillende functies, apps en opties voorzien van een vernieuwde interface. Dit is ook het geval voor het bedieningspaneel. Dit ze ziet er overzichtelijker uit en beschikt over meerdere panelen (vensters).

Het bedieningspaneel (Control Center) kun je nog steeds activeren door met één vinger omhoog te vegen vanaf de onderkant van het scherm. In voorgaande versies van iOS was de functie vooral een samenraapsel van verschillende opties. In iOS 10 is dit beter gerangschikt, persoonlijker en beter te bereiken.

Nieuwe interface voor het bedieningspaneel

Zodra je het bedieningspaneel hebt geactiveerd zie je als eerste het standaardpaneel met de bekende functies. Zo kun je snel Vliegtuigmodus, Wi-Fi, Bluetooth, Niet Storen en schermvergrendeling in- of uitschakelen. Kun je de helderheid van je scherm aanpassen en de opties AirPlay, AirDrop en Night Shift raadplegen.

Het vernieuwde bedieningspaneel in iOS 10 op een iPhone

Onderaan het eerste paneel vind je een snelkoppeling terug naar opties en applicatie. Via deze snelkoppelingen kun je de LED-lamp (flitser) activeren en de klok-, camera of calculatorapplicatie openen.

3D Touch toepassen in het bedieningspaneel

Vanaf iOS 10 kunnen gebruikers met een 3D Touch toestel ook deze functie toepassen in het bedieningspaneel. Druk stevig op de snelkoppelingen onderaan het eerste paneel om extra’s te activeren zoals de intensiteit aanpassen van de LED-flitser, cameraopties activeren en meer.


A post shared by appletips.nl (@appletips.nl) on


Muziek eenvoudig en snel bedienen

Het bedieningspaneel bestaat niet alleen maar uit één paneel, maar uit (voorlopig) maximaal drie. Wanneer je naar links veegt kun je het tweede paneel openen. Dit toont instellingen voor Muziek. De vormgeving is gelikt en mooi. Bovenin vind je de titel, album, artiest en cover terug. Wanneer je hier op tikt wordt onmiddellijk de Muziek app geopend.

Verder kun je snel het nummer pauzeren, hervatten of scrollen in de tijdsbalk. Vanzelfsprekend snel het volgende of vorige nummer raadplegen of het volume aanpassen. Onderaan dit paneel vind je 'Nu op de iPhone' terug, hiermee kun je de output van de muziek aanpassen zoals AirPlay of Bluetooth speakers.

Muziek in het iOS 10 bedieningspaneel

Snel HomeKit apparaten bedienen

Als je in het bezit bent van HomeKit apparaten dan kun je via de nieuwe Woning app snel je accessoires bedienen. Als dit is geactiveerd heb je nog een derde paneel tot je beschikking in het bedieningspaneel. Via het paneel kun je jouw favoriete accessoires bedienen en scènes activeren.

Heb je bijvoorbeeld je Hue lampen gekoppeld via HomeKit dan kun je via het bedieningspaneel deze eenvoudig in of uitschakelen. Maar ook de kleur en helderheid aanpassen, dit doe door stevig te drukken (3D Touch) op het accessoire in het bedieningspaneel of door je vinger er op te leggen. Via de schuifbalk kun je de verlichting dimmen en via de optie 'Kleur' kun je een kleur voor de lampen kiezen.

Woning (Homekit) in het iOS 10 bedieningspaneel

Het Woningpaneel toont de eerste 9 accessoires of scènes, deze kun je wijzigen in de Woning app. Open de applicatie en navigeer naar het tabblad 'Woning'. Tik bovenin op 'Wijzig', de accessoires en scenes zullen nu gaan wiebelen. Rangschik vervolgens naar eigen wens met in het achterhoofd dat de eerste negen worden getoond in het bedieningspaneel.

Lees ook: De vernieuwde Berichten applicatie in iOS 10Reacties


Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!