28 september 2016

macOS SierraKleine wijzigingen in macOS Sierra (#1)

macOS logo

Vernieuwd berichtencentrum in macOS Sierra

Niet alleen is in iOS 10 de interface van het Berichtencentrum geheel op de schop gegaan, ook in macOS Sierra ziet dit er frisser uit. Het tabblad 'Vandaag' toont de strakke en lichte widgets met snelle informatie.

Het tabblad 'Berichtgeving' laat alle gemiste meldingen zien gesorteerd op 'Recent'. In tegenstelling tot iOS kun je in macOS wel de volgorde van de berichtgeving aanpassen via  ▸ Systeemvoorkeuren ▸ Berichtgeving ▸ Sorteervolgorde berichtencentrum.

Het nieuwe berichtencentrum en geschiedenis in macOS Sierra

Duidelijk en beter overzicht voor Safari geschiedenis

Wanneer je de geschiedenis raadpleegt in Safari met behulp van de toetscombinatie cmd⌘ + Y of via Safari ▸ Menubalk ▸ Geschiedenis ▸ Toon geschiedenis. Valt je onmiddellijk iets op, de interface is volledig aangepast en stukken overzichtelijker. Zo krijg je duidelijk te zien welke webpagina's je hebt bezocht.

Deze vernieuwing is gekoppeld aan Safari 10 en daarom ook te gebruiken in OS X El Capitan of ouder

Fahrenheit of Celsius?

In al de jaren van OS X was het niet mogelijk om zelf te beslissen of je Mac gebruikmaakt van Fahrenheit en Celsius. Dit werd altijd ingesteld op basis van je locatie, taal en/of regio. Vanaf macOS Sierra kun je dan eindelijk zelf beslissen of je Mac Fahrenheit of Celsius moet gebruiken. Dit kun je aanpassen via  ▸ Systeemvoorkeuren ▸ Taal en regio ▸ Temperatuur.

Temperatuur en san francisco kiezen in macOS sierra

San Francisco nu ook in Notities

Sinds OS X El Capitan maakt de interface voor de Mac gebruik van het San Francisco lettertype. Dit is duidelijker en beter te lezen op retina-schermen. Echter was de Notities applicatie nog niet voorzien van dit nieuwe lettertype, tot nu. Vanaf macOS Sierra gebruikt ook deze applicatie het San Francisco lettertype.

Lees ook: Samenwerken aan notities in iOS en macOS

Een compleet nieuwe Mac dankzij macOS Sierra.
Klik hier voor een overzicht van alle macOS tips.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!