1 maart 2017

ScreencastMac: Bepaalde bestandstypes altijd openen met dezelfde applicatie

Finder icoon

Het kan wel eens voorkomen dat je een bepaald document, video of ander bestand niet wilt openen in de standaard applicatie voor dit type. Een voorbeeld, alle video’s worden geopend in QuickTime. Dat is handig, maar in sommige gevallen wil je juist die ene video net in een andere videospeler wordt geopend.

Dan kun je via het context-menu (rechtermuisknop) kiezen voor de optie 'Openen met'. Echter moet je deze handeling elke keer opnieuw uitvoeren. Gelukkig is het mogelijk voor één bepaald bestandstype het openen met een andere applicatie in te stellen. Zo kun je altijd alle mp4-bestanden openen in VLC en alle docx-bestanden in Pages.

Bestandstypes altijd openen met een bepaalde app

• Open Finder
• Navigeer naar het bestand
• Klik met een secundaire klik op het bestand
• Selecteer in het contextmenu de optie 'Toon info'

bestandstypes altijd openen met dezelfde applicatie

Zoek in het bekomen venster naar de optie 'Open met' en open deze eventueel door op het driehoekje te klikken. Vervolgens verschijnt er een drop-down menu. Hier kun je vervolgens een applicatie selecteren naar keuze of zelfs de Mac App Store openen om een applicatie die dit bestand kan verwerken te zoeken. Zodra je een app hebt geselecteerd klik op de optie 'Wijzig alles', bevestig je de aanpassing en sluit je het infovenster.

Dankzij deze toepassing kun je zelf bepalen in welke applicaties bepaalde bestandstypes moeten worden geopend. De instellingen in het 'Toon info-venster' hebben dus betrekking tot het bestandstype (formaat) van het bestand. Wanneer je niet klikt op 'Wijzig alles' dan wordt alleen voor dit geselecteerde bestand het openen-met gewijzigd.

Lees ook: Eenvoudig grote bestanden opsporen en verwijderen van je Mac


A post shared by appletips.nl (@appletips.nl) on
Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: