21 oktober 2016

iOS 10iOS 10: Ontvangen foto’s en video’s bewaren via Mail

mail icon iOS

Wanneer je via de Mail applicatie in iOS één of meerdere foto's ontvangt wil je deze vaak ook bewaren in je fotobibliotheek. Dit is al enige tijd mogelijk, echter hebben veel iOS 10 gebruikers problemen met het bewaren van foto's.

Veel iOS gebruikers kunnen de ontvangen foto's (afbeeldingen) in Mail niet meer bewaren. Toch is de procedure ongewijzigd gebleven, via de iPhone of iPad kun je namelijk erg eenvoudig de foto's bewaren.

Ontvangen foto's en video's bewaren via Mail

• Open de Mail applicatie
• Navigeer naar de e-mail met foto's
• Wacht tot alle foto's zijn ingeladen
• Leg je vinger op één van de foto's of video's

Foto's via mail bewaren in iOS 10

Na enkele seconden opent er een pop-up venster (te vergelijken met het deel-menu) met twee rijen. Veeg in de onderste rij naar links of rechts om vervolgens op de optie 'Bewaar afbeelding' of 'Bewaar x afbeeldingen' om de foto's op te slaan in je fotobibliotheek. Via deze methode kun je ook ook video's opslaan.

Geen mogelijkheid om foto's te bewaren vanuit Mail

Wanneer je bovenstaande stappen volgt moet je de mogelijkheid zien om de foto's te bewaren. Zorg er dan voor dat je de optie 'Laad afbeeldingen' hebt ingeschakeld via Instellingen ▸ Mail ▸ categorie 'Berichten'. Helpt dit niet? Verwijder dan je mailaccount en voeg deze opnieuw toe of herstel alle instellingen via Instellingen ▸ Algemeen ▸ Stel opnieuw in ▸ Herstel alle instellingen.

Lees ook: Volgorde van e-mails in een Berichtenreeks aanpassen

Haal alles uit je iPhone, iPad en iPod Touch met iOS 10!
Klik hier voor een overzicht van alle iOS 10 tips.Reacties


 • Marleen

  27 maart 2017 om 21:02

  De functie van video’s opslaan lijkt ook verdwenen te zijn! Iemand een oplossing? Vind het zwaar irritant! Kan ineens geen video’s meer opslaan vanuit mijn mail…heel graag een oplossing!

 • Wesley Fabry

  28 maart 2017 om 8:32

  @marleen toch is het nog mogelijk, open de mail, tik eventueel op het bestand om deze te downloaden, leg daarna je vinger ‘op de video’ en wacht tot een pop-up menu verschijnt. Kies daar voor ‘Bewaar video’. Open de video niet, want dan lukt het niet.

 • Elly Jonkman

  29 juli 2017 om 19:00

  Ook ik heb al een geruime tijd (dit kwam opeens na updates) problemen met foto’s vanaf mailbox naar fotoalbum, als ik alle instellingen wil veranderen, dan wordt ook alle mail gewist staat in de beschrijving, dat is toch knap waardeloos!
  Op deze manier heb ik helemaal geen zin meer in updaten, je weet maar nooit welke functies hiermee verdwijnen!
  Apple bevalt mij overigens prima, maar dit vind ik wel een misser!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!