12 november 2016

iOS 10iOS 10: Een Huis delen met andere in Woning (HomeKit)

Woning iOS 10 logo HomeKit

Met behulp van de Woning applicatie in iOS kun je jouw HomeKit apparaten en accessoires eenvoudig bedienen in iOS, watchOS 3 en zelfs vanaf de Apple TV. Al deze apparaten worden gekoppeld aan een Huis. Dit huis heeft slechts één eigenaar.

Hoe je in de Woning applicatie een Huis aanmaakt en daaraan apparaten toevoegt lees je hier terug. Gelukkig is het mogelijk om je Huis te delen met andere zodat zij ook gebruik kunnen maken van de apparaten in je huis.

Een Huis delen en ander leden toevoegen

• Open de Woning applicatie en het gelijknamige tabblad
• Tik op 'Wijzig' daarna 'Huis' of de persoonlijke naam of tik op de locatie-pijl
• Kies bij 'Personen' voor de optie 'Nodig uit'

huis delen via woning in iOS

Let wel, je kunt alleen personen uitnodigen met iOS 10 of nieuwer. Gebruikers met iOS 9 of ouder kunnen wel de uitnodiging ontvangen en deel uitmaken, maar de apparaten kunnen niet bediend worden. Zodra je als gebruiker de uitnodiging hebt ontvangen kun je deze accepteren. Direct wordt het huis toegevoegd aan jouw Woning applicatie en kun je de apparaten bedienen.

Vanaf nu kan de genodigden de apparaten bedienen. Wil je ook dat hij of zij accessoires en scènes kan toevoegen of verwijderen dan kan de beheerder dit instellen. Open Woning ▸ Wijzig ▸ Huis ▸ Tik op de genodigde ▸ Schakel de optie 'Sta bewerking toe'. Ook kun je hier de externe toegang (woning bedienen vanaf een andere locatie) toestaan.

Lees ook: iPad of Apple TV instellen als HomeKit hub voor WoningReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: