26 juni 2011

iOS 5iOS 5 Feature: Over the air softwareupdates

In iOS 5 is het mogelijk om draadloos over een Wi-Fi verbinding synchroniseren met iTunes. Apple heeft blijkbaar de smaak te pakken wat draadloze technologie betreft en introduceert in iOS 5 'over the air' (OTA) softwareupdates.

In verschillende iOS 5 property lists komen referenties tegen die erop wijzen dat het mogelijk wordt om softwareupdates te ontvangen via zowel een een 3G als Wi-Fi verbinding.

<key>3G_OR_WIFI_NETWORK_DOWNLOAD_ERROR</key>
<string>This update requires a Wi-Fi or 3G network connection to download.</string>

De reden voor OTA softwareupdates is dat Apple gebruik gaat maken van delta (incremental) softwareupdates. Dat betekent dat er niet meer een complete iOS versie hoeft te worden gedownload maar dat alleen de wijzigingen ten opzichte van de geïnstalleerde versie hoeft worden gedownload en geïnstalleerd. Dit zelfde principe wordt ook gebruikt voor de Mac OS X softwareupdates.

Naar alle waarschijnlijk zullen de softwareupdates over 3G worden gelimiteerd tot alleen 'minor' updates, denk hierbij aan bijvoorbeeld een 5.0.1 release en dergelijke, dit zijn vaak kleine updates voor bugfixes. Grotere softwareupdates zoals bijvoorbeeld een 5.1 of 6.0 release zullen alleen via een Wi-Fi verbinding beschikbaar komen.

Wanneer er softwareupdates beschikbaar zijn dan ontvang je een soort van push notificatie op je iDevice. Via het menu Algemeen ▸ Software-update kun je handmatig controleren of er softwareupdates berschikbaar zijn.Reacties


  • iDennis

    26 juni 2011 om 14:39

    Wel handig dat je dan tevens een push-notificatie ontvangt. En volgens mijn heeft vrijwel iedereen met een iPad, iPhone of iPod Touch wel wifi in zijn huis beschikbaar. En anders kun je natuurlijk altijd je iDevice nog aan je Mac of PC hangen om te updaten! Aan jouw de keuze…

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!