25 november 2011

iOS 5: Foto’s maken met behulp van de iPhone headset

Wanneer je veel doet aan fotografie dan weet je dat het in bepaalde situaties (bijvoorbeeld: foto's maken in een donkere omgeving) heel erg handig kan zijn om een foto te maken met een afstandsbediening (remote). Door het gebruik van een dergelijk remote voorkom je dat de camera beweegt tijdens het maken van de foto.

In iOS 5 heeft heeft Apple de mogelijkheid toegevoegd om de volume+ knop als schutter-knop te gebruiken, hierdoor hoef je niet meer op het scherm te tappen om een foto te maken.

Het mooie van deze nieuwe functie is dat het ook samenwerkt met de standaard headset die wordt geleverd bij de iPhone. Je kunt dus met behulp van de + knop op de headset een foto maken, iets wat heel erg handig kan zijn op het moment dat je een foto gaat maken waarbij een grote sluitertijd noodzakelijk is. Ook het maken van meerdere foto's achter elkaar gaat een stuk sneller wanneer je hierbij de headset gebruikt.

Piet, bedankt voor de tip!


Reacties


  • Pim939

    25 november 2011 om 19:44

    Handig!

  • Lu@p

    26 november 2011 om 9:36

    Bij mijn iPhone 4 werkt het maken van foto’s met de +knop van de iPhone headset niet. Moet je nog iets op het toestel instellen of alleen de headset plug in de iPhone doen?

Een reactie toevoegen: