25 november 2011

10.7Lion: Vensters eenvoudiger aanpassen

In Mac OS X Lion kun je vanuit iedere hoek de afmeting van een venster aanpassen. Hiervoor dien je de muisaanwijzer zo dicht mogelijk bij één van de hoeken te brengen, de muisaanwijzer wijzigt hierdoor van pijl-symbool naar diagonaal-symbool.

Je kunt de marge waarin de muisaanwijzer wijzigt naar het pijl-symbool aanpassen met behulp van een Terminal commando, dat kan het eenvoudiger maken de afmeting van een venster aan te passen.

Start OS X Terminal (Programma's ▸ Hulpprogramma's) en kopieer hierin het onderstaande commando:

defaults write -g AppleEdgeResizeExteriorSize 50

Eventueel kun je de waarde 50 aanpassen naar iedere gewenste waarde, de waarde staat voor het aantal pixels ten opzicht van de hoeken.

Aangezien het een globale aanpassing betreft is deze pas actief voor alle applicaties na een herstart. Door een actieve applicatie af te sluiten en opnieuw op te starten (na het uitvoeren van het commando) wordt de wijziging actief voor alleen die applicatie.

Je zult merken dat de marge voor het aanpassen van een venster aanmerkelijk is vergroot. Je kunt de wijziging weer ongedaan maken met behulp van het commando:

defaults delete -g AppleEdgeResizeExteriorSize

Zie de onderstaande screencast voor de werking van het commando, bekijk deze in volledige scherweergave voor alle details.

Monique, bedankt voor de tip!Reacties


  • App69

    26 november 2011 om 0:24

    Geprobeerd en goedgekeurd.
    Persoonlijk vind ik 25 beter ipv 50.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!