27 januari 2014

iOS: Een Selfie maken met behulp van de iPhone headset

camera logo 7 retinaTegenwoordig kunnen we er niet meer omheen, op internet kom je steeds meer selfies tegen. Dit is natuurlijk te wijten aan de populaire sociale diensten en applicaties zoals Instagram, Twitter en Facebook. De meeste onder ons weten dat een foto van jezelf maken een ware kunst is en niet altijd een groot succes.

Het probleem schuilt vaak in het stilhouden van je iPhone tijdens het drukken op de volume- of cameraknop op het scherm. Door de beweging trilt je iPhone en mislukt de foto. Met behulp van de meegeleverde headset (EarPods) kun je met je iPhone een foto maken op ‘afstand’. Volg hiervoor onderstaande stappen:

Slui je headset (met afstandsbediening) aan op je iPhone en start de camera applicatie. Wanneer je nu op een volumeknop van de headset drukt zal je merken dat er een foto wordt gemaakt.

headsetfoto3

Let wel op dat de er geen muziek wordt afgespeeld op je iDevice in de achtergrond, anders zal de volumeknop hierop reageren. Op deze manier kun je de afstandsbediening van de headstet gebruiken om een 'Selfie' te maken.

Uiteraard kun je ook je iDevice op een statief of iets dergelijks plaatsen en met behulp van de headset de foto maken. Deze tip werkt op alle iOS devices en iedere headset waarbij de geïntegreerde afstandsbediening werkt in iOS.

Meer over Camera kun je hier terugvinden.Reacties


 • Martijn

  27 januari 2014 om 20:44

  Het hoeft niet perse met de headset. Als je op de volumeknop van de telefoon drukt werkt het ook

 • Yukhalilsel

  28 januari 2014 om 6:27

  @Martijn, dat staat toch ook duidelijk in de tekst vermeld?

  Heb je wel begrijpend gelezen?

  “Het probleem schuilt vaak in het stilhouden van je iPhone tijdens het drukken op de volume- of cameraknop op het scherm.”

 • Jan Aukes

  29 januari 2014 om 6:40

  “Te wijten aan” moet waarschijnlijk “te danken aan” zijn. Het gaat toch om iets positiefs?

 • Richard Prins

  14 juli 2014 om 17:37

  Een selfie foto maken met je iphone vind ik erg lastig.. vooral wanneer je met je vrienden op de foto wilt ik heb daarom een selfie stick gekocht waardoor het veel gemakkelijker is om selfies te maken :)

 • Jason

  24 januari 2015 om 14:22

  Hallo beste mensen

  Ik heb een probleempje met mn iphone 4.
  Ik heb laatst Snapchat gedoawnload en ik wou kijken hoe ik een selfie meost maken maar dat gaat dus niet en idk why :s.
  Ik kan wel een foto maken met de voorkant van me iphone maar de binnencameretje doet het niet ofso want hij geeft rechtsboven in geen camera om te draaien dat je een selfie kan maken en laatst deed ie het nog.
  Maar hij is niet kapot er zit geen kras of barst in.
  Ik hoop dat er iemand mij kan hlpen met mijn probleem.

  alvast hartelijk bedankt.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!