26 januari 2014

OS X Berichtencentrum: De tijdsduur van notificaties aanpassen

berichtencentrumHet berichtencentrum in iOS is de ideale manier om met behulp van handige meldingen op de hoogte gehouden te worden van allerlei verschillende applicaties. Ook in OS X is het berichtencentrum aanwezig en heeft deze sinds OS X 10.9 Mavericks een aantal nieuwe functies gekregen, waaronder de ingeplande versie van de ‘Niet storen’ functie.

Wanneer je een notificatie (melding) ontvangt in het berichtencentrum wordt deze via een pop-up strook (banner) weergegeven. Deze blijft standaard 5 seconden op je scherm actief, dit is voor de meeste gebruikers genoeg tijd om eventueel te kunnen reageren op de actie.

Toch zijn er ook gebruikers die graag de melding iets langer op hun scherm willen tonen. Voor deze gebruikers is er goed nieuws want met behulp van een eenvoudig terminal commando kun je de duur van de melding op het scherm verlengen (of verkorten). Volg hiervoor onderstaande stappen:

• Open Terminal via Programma’s ▸ Hulpprogramma’s
• Voer onderstaand commando in

defaults write com.apple.notificationcenterui bannerTime SECONDEN

meldingverlengen

Vervang in het commando 'SECONDEN' door het aantal seconden dat je de strook op het scherm wilt tonen. De standaard weergave is 5 seconden, deze kun je dus bijvoorbeeld veranderen naar 8, 10, 16, 20, enzovoorts. Herstart vervolgens je Mac om de verandering te activeren.

Gebruik de waarde 5 om de aanpassing weer ongedaan te maken.

defaults write com.apple.notificationcenterui bannerTime 5

Meer over Berichtencentrum kun je hier terugvinden.Reacties


  • mike

    26 januari 2014 om 17:55

    Fijne tip mannen! thx ;)

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!