25 januari 2014

MavericksOS X Kaarten: Plaatsnamen weergeven in de lokale taal

kaarten os x mapsOndertussen zijn we allemaal gewend geraakt aan de Apple kaarten applicatie in iOS en OS X 10.9 Mavericks. Wanneer je in de kaarten applicatie zoekt naar een bepaalde locatie dan wordt deze standaard weergegeven in de taal waarop OS X ingesteld.

Wanneer je bijvoorbeeld ‘Keulen’ opzoekt dan zal deze plaats op de kaart worden weergegeven met het label ‘Keulen’. Echter wordt de stad in Duitsland zo niet geschreven/genoemd, want daar heet het ‘Köln’. Dit hoeft geen probleem te zijn, maar soms is het wel handig om de lokale benaming te weten, vooral in landen met een vreemde (onbekende) taal.

In OS X is het mogelijk om de weergave van plaatsnamen op basis van de systeemtaal uit te schakelen en in plaats daarvan de lokale benaming te tonen. Volg de onderstaande stappen om de weergave aan te passen:

• Open de kaarten applicatie
• Navigeer naar de menubalk
• Selecteer hier de menuoptie ‘Weergave’

labelslokaal

Selecteer vervolgens ‘Labels’ en de-activeer de optie ’Toon altijd labels in Nederlands’. Onmiddellijk worden alle plaatsen in de oorspronkelijke taal weergegeven. Dit wil niet zeggen dat je geen zoekopdracht in je eigen taal kunt uitvoeren. Zo kun je gewoon op ‘Keulen’ zoeken, terwijl de kaarten applicatie ‘Köln’ toont. Deze functie is dus erg handig als je nog op vakantie gaat deze winter.

Meer over Kaarten kun je hier terugvinden.Reacties


Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!