16 oktober 2011

iOS 5iOS 5 features: Albums en foto’s

Eindelijk is het mogelijk om foto's die je hebt genomen met je iPhone te verplaatsen een naar Album. Selecteer hiervoor één of meerdere foto's en tap op de knop: 'Voeg toe'. Je krijgt hierdoor de beschikking over de keuzes 'Zet in bestaand album' en 'Zet in nieuw album'.

Wanneer je gebruik maakt van de fotostream optie (Instellingen ▸ Foto's) dan worden de aangemaakte albums automatisch mee gesynchroniseerd naar iCloud. Het belangrijkste is natuurlijk dat we eindelijk de Filmrol opgeruimd kunnen houden door foto's te groeperen.

Ook in de camera app is een handige optie toegevoegd, tijdens het maken van een foto kun je met een swipe van rechts naar links terugbladeren naar de foto's in de foto rol. Met een omgekeerde swipe kun je weer terugkeren naar de camera weergave om een foto te maken.

Artikel geupdate voor de definitieve versie van IOS5Reacties


 • Wim Groen

  16 oktober 2011 om 11:32

  Geweldige optie alleen weet ik niet hoe foto’s te selecteren.
  Ik neem aan dat dit via de iPhone kan.
  Bij voorbaat mijn dank.
  Groet, Wim

 • John

  16 oktober 2011 om 12:10

  Je kan toch ook je gemaakte foto bewerken? Maar hoe doe ik dat?

 • John

  16 oktober 2011 om 12:20

  Gevonden, ga naar foto > wijzigen.

 • Ellen keizer

  16 oktober 2011 om 12:28

  Ik was ook blij met deze nieuwe feature, maar …. Opruimen van de filmrol is niet aan de orde. Ik heb foto’s vanuit de rol naar albums overgezet, en wilde toen de foto die ook nog in filmrol stond verwijderen. Dan krijg je melding dat de foto in een album zit en OOK daaruit verwijderd zal worden. Tja dan ruim je nog niet echt op.

 • dwdijkstra

  16 oktober 2011 om 13:45

  Goeie tip, maar het werkt niet… Je kunt foto’s alleen verplaatsen naar een NIEUW album en niet naar een BESTAAND album… Heel jammer.

 • Pepijn Koning

  16 oktober 2011 om 14:12

  dwdijkstra > Er zijn twee opties: “Zet in bestaand album” en “Zet in nieuw album”. Is dus gewoon mogelijk.

 • herbert

  16 oktober 2011 om 23:44

  Je moet eerst een nieuw album aanmaken , daarna kun je pas de foto’s in een nieuw of bestaand album plaatsen.

 • Wim Groen

  17 oktober 2011 om 8:55

  Even terug naar mijn vraag. Hoe selecteren ik een foto? Ik kan een foto unit mijn filmrol selecteren die dan grout in beeld komt. Al’s ik Dan op ‘wijzigen’ druk kan ik alleen de foto bewerken of de actie ‘anuleren’. Waar vind ik de optie om de foto naar een ander album te verwijzen?

 • iBart

  17 oktober 2011 om 10:08

  Wim Groen:
  Maak een nieuwe album aan. Ga dan in de nieuw aangemaakte album staan.Rechts boven in staat er een icoontje met een pijl buiten een vakje.
  als je daar op klikt komt er onderaan het scherm een optie voeg toe, klik erop
  ga naar je map film rol en daar kun je foto’s selecteren.
  Suc6 !

 • Wim Groen

  17 oktober 2011 om 10:39

  IBart, bedankt voor deze duidelijke uitleg!

 • JO3RI

  17 oktober 2011 om 15:38

  Zoals Ellen zegt, je kan de foto’s niet verwijderen uit de filmrol, want dan gaan ze ook uit het album waar je ze net geplaatst hebt. Lijkt maar op een tag, dan echt een map.

 • Reginald

  18 oktober 2011 om 10:43

  Ook in de camera app is een handige optie toegevoegd, tijdens het maken van een foto kun je met een swipe van rechts naar links terugbladeren naar de foto’s in de foto rol. Met een omgekeerde swipe kun je weer terugkeren naar de camera weergave om een foto te maken.

  Vreemd, op mijn iPhone 4 moet ik juist van links naar recht swipen om naar de foto rol te gaan, en van rechts naar links om weer terug te gaan naar de camera!

 • dwdijkstra

  20 oktober 2011 om 11:03

  Ik zie nu dat je foto’s niet kunt verplaatsen naar ‘albums’ die via de Mac zijn gemaakt. Ik synchroniseerde een map met supmappen, die als ‘albums’ op mijn iPhone fungeerden. Zo maakte ik al tijden overzichtelijke mapjes. Hierheen verplaatsen lukt dus niet…

 • Ron

  10 juli 2012 om 7:31

  Iemand al eens een foto “verbeterd” binnen de filmrol? Dus via “wijzigen” en dan “verbeteren aan”? Bij mij worden de kleurtjes dan wel wat voller en contrast wat hoger, maar ik verlies mega veel aan scherpte van de foto. Ook de grootte van het beeldbestand wordt veel geringer.

  Help!!! Iemand al eens hetzelfde gemerkt?? Iemand een oplossing??

  Ik heb er al enkele waardevolle foto’s mee verslechterd, voordat ik het door had, zonder terug te kunnen naar het origineel (door uitzetten van “verbeteren aan” komt de verloren beeld info niet meer terug)

 • Edwin

  21 februari 2013 om 11:18

  Hallo, vraagje over whatsapp. Ik heb de foto’s uit mijn whatsapp berichten verwijderd uit mijn fotostream. Nu wil ik echter deze foto’s op de PC zetten maar ze zijn alleen zichtbaar bij de contactpersoon. Geen mogelijkheid om te kopieren of iets dergelijks, doe ik iets fout ??

  Grtz edwin

 • Jonny

  13 juni 2013 om 10:26

  Iemand al eens foto verzet in album, ik wil de volgorde veranderen van foto’s.

 • ton

  21 augustus 2013 om 16:08

  ik zou ook graag de volgorde van de fotos binnen map (of in de filmrol) willen veranderen. weet iemand of en hoe dat kan?

  dank

 • Chantal Gabriel

  4 januari 2014 om 22:56

  Beste Allemaal,

  Er wordt aangegeven: “Het belangrijkste is natuurlijk dat we eindelijk de Filmrol opgeruimd kunnen houden door foto’s te groeperen.”

  Hier ben ik het volledig mee eens! Helaas, als ik foto’s van de Filmrol, selecteer, voeg toe, aan album “Chantal” doe… Werkt dit prima! Exact zoals hierboven beschreven.

  Maar ik wil de Filmrol inderdaad OPGERUIMD houden, en meerdere albums aanmaken.

  Als ik de bestaande foto, die ik zojuist verplaatst heb naar een ander album, VERWIJDER uit de Filmrol, is deze ook VERWIJDERD uit het nieuwe foto-album!!!

  Iemand tips?

 • S. Bouwman

  28 februari 2014 om 21:05

  Beste allemaal,

  Ik heb hetzelfde probleem als Chantal Gabriel 4 januari 2014 om 22:56.
  Ik heb verschillende dingen geprobeerd en opgezocht, maar het is me nog niet gelukt om de foto’s terug te krijgen.

  Heeft er iemand tips?

 • Joyce

  3 maart 2014 om 0:39

  Ik heb dit gelezen op een site: “Indien ik de filmrol verwijder, zullen ook de albums verwijderen, dit is niet de bedoeling.
  Apple helpdesk zei me dat ze op de hoogte zijn van dit probleem maar ik dat via iTunes kan synchroniseren om dat op te lossen.”

  Ik weet wel echter niet hoe je dit kan synchroniseren.. :/ op de site stond er ook niets meer van uitleg erbij hoe je dit kan doen , mss iemand een idee ?

  Dank

 • Rita

  25 maart 2014 om 18:18

  Kun je de volgorde van de foto’s in een bestaand album verplaatsen in het bestaande album

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!