16 oktober 2011

iOS 5iOS 5 Feature: Alternatieve routes en muziek verwijderen

Sinds iOS 4 is het mogelijk om video's te verwijderen van je iDevice. In iOS 5 is het nu ook mogelijk om individuele muziektracks te verwijderen vanuit de Music app (voorheen iPod). Het verwijderen van muziektracks kan alleen vanuit de 'Artiest' en 'Nummer' weergave.

Met behulp van een horizontale swipe over een muziektrack krijg je de mogelijkheid om deze te verwijderen. Het is nog onduidelijk of het verwijderen van muziektracks ook wordt meegenomen in iCloud of de Wi-Fi iTunes synchronisatie.

In de kaarten app (maps) van iO5 kun je bij het plannen van een route kiezen uit meerdere alternatieven. Er worden maximaal 3 alternatieve routes weergegeven, als extra informatie wordt daarbij weergegeven welke snelweg is gebruikt bij het plannen van de route. Je kunt een alternatieve route selecteren door simpelweg op de route of één van de drie 'Route' labels te tappen.

Een andere nieuwe feature van de kaarten app is de mogelijkheid om de route uit te printen via AirPrint. Deze print functie is terug te vinden in de instellingen van de kaarten app, deze zijn te bereiken via de knop rechtsonder in het scherm.

Artikel geupdate voor de definitieve versie van IOS5Reacties


  • Maddriver

    16 oktober 2011 om 10:35

    Je kunt het wel verwijderen van je iPhone maar deze komt dan bij de volgende sync weer terug op je iPhone.

  • Chris

    24 oktober 2011 om 2:26

    Hmm verdomme! Heb ik net 245 nummers handmatig op de iPod verwijdert. Hoe kan ik de beoordeling zien in iTunes als ik die aangeef op m’n iPod. Op m’n iPod ziet hij wel mijn sterren maar iTunes ziet ze niet

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!