16 november 2011

iOS 5: Notificaties sorteren op tijd

In het nieuwe notificatie centrum in iOS 5 krijg je een prachtig overzicht van al je gemiste oproepen, berichten, tweets en nog veel meer. Om het notificatie centrum te voorschijn te halen maak je met je vinger een swipe naar beneden. Een klein nadeel aan het notificatie centrum is dat de notificaties niet in volgorde staan van tijd.

Standaard worden de notificaties namelijk per app weergegeven, deze volgorde kun je via de instellingen aanpassen. Zo kun je bijvoorbeeld instellen dat je de gemiste oproepen altijd boven de agenda notificatie wil hebben. Wil je echter de notificaties op tijd van binnenkomst weergeven in plaats van per applicatie dan is dat ook mogelijk.

Om de notificaties op tijd te sorteren in het notificatie center ga je naar Instellingen ▸ Berichtgeving ▸ Bij 'Sorteer apps:' vind je twee keuzes namelijk 'Handmatig' en 'Op tijd'. Standaard staat 'Handmatig' ingesteld en verschijnen de apps in de zelfde volgorde als dat ze verschijnen on de kop 'In berichtencentrum'.

De volgorde van de applicaties kun je aanpassen met de knop 'wijzig', hierdoor wijzigen '>' symbolen in drie horizontale streepjes. Door het op het streepjes symbool te tappen kun je applicatie in de gewenste volgorde plaatsen.

Wanneer je de bericht op tijd van binnenkomst wilt weergeven dan selecteer je de optie 'Op tijd'.


Reacties


 • Roy

  16 november 2011 om 9:42

  Gelukkig had ik deze al gevonden.
  Goede uitleg voor de gene die het nog niet hebben. Erg goede functies

 • Ruben

  17 november 2011 om 9:20

  Erg handig, denk je dat je iOS 5 nu echt wel goed kent, blijkt dat er Apple Tips je toch nog tips kan geven! Keep up!

Een reactie toevoegen: