16 november 2011

Zelf iOS apps ontwikkelen

De Stanford Universiteit maakt al een tijdje zeer leerzame digitale lezingen voor het ontwikkelen van iOS apps. Sinds enkele dagen heeft Stanford University een nieuw pakket vrijgegeven in iTunes U, deze gaat over het ontwikkelen van specifieke iOS 5 apps.

Het pakket bestaat uit 11 afleveringen waaronder video's en digitale boeken. Het leert je de basis van het maken van apps en uiteindelijk is het de bedoeling dat je echt apps kunt gaan ontwikkelen. In de serie bespreekt Paul Hegarty verschillende dingen over hoe Xcode werkt, hoe je het gebruikt, de tools van Xcode, lessen over Objective-C en Cocoa.

Het pakket bevat uitstekend Engelstalig les materiaal waardoor je kunt beginnen met het ontwikkelen van apps. De lessen staan in volgorde van hoe je ze moet doornemen.

Je hebt verschillende dingen nodig om apps te kunnen ontwikkelen op een Mac: Xcode (gratis in de mac app store), de iOS SDK en als laatste een apple developer account wanneer je de app wilt gaan distribueren via de App Store.

De video's zijn beschikbaar in zowel HD als SD. De SD versies gebruiken aanzienlijk minder schijftruimte op je harddisk. De hele serie is gratis te downloaden via iTunes met behulp van de onderstaande twee links:

iPad and iPhone Application Development HD

iPad and iPhone Application Development SD

 Reacties


 • Nick

  16 november 2011 om 16:23

  Fantastisch, precies wat ik nodig had, maar jullie zeggen 11 afleveringen, het zijn 6 afleveringen en 5 lectures maar ik krijg die lectures niet opgeslagen in Ibooks? Heel vreemd iemand een oplossing.

  Mvg. Nick

 • MathiasB

  16 november 2011 om 16:59

  Vraagje, is het bedoeld voor echte developers die al met C++ kunnen werken?
  Of voor dummies?

 • Peter

  16 november 2011 om 18:55

  Dit is bedoeld voor mensen die al (enigszins) bekend zijn met Objective C.

  De vorige serie behandelde enorm veel dingen die je als ontwikkelaar goed kan gebruiken.

  Ik heb er zelf in ieder geval veel aan gehad en ga ook deze snel bekijken!

 • Shark24

  16 november 2011 om 19:15

  Als je de tekst hierboven moet geloven dan is het de basis dus ik ben zeer benieuwd. Tot nu gaan de meeste lezingen te diep op de zaken in zodat het voor een leek bijna niet meer bij te houden is. Downloaden en maar eens bekijken.

 • Albert

  16 november 2011 om 19:49

  Misschien kan iemand vertellen hoe groot de HD-afleveringen alles bij elkaar zijn? En de SD-versie?

 • Hoi

  16 november 2011 om 21:43

  Ik heb ergens gelezen dat je ook gratis 3 dagen proef developer kan zij, klopt dit en als dit klopt, kan iemand mij dan vertellen hoe ik dit moet doen, want voor een proef of ik het goed kan wil ik liever geen 80 euro per jaar uitgeven!

 • Peter

  17 november 2011 om 5:36

  Hallo Hoi,
  Je hoeft pas te betalen als je je app daadwerkelijk op een iOS apparaat wilt installeren. Met ingebouwde simulator kun je een en ander eerst proberen.

 • Ingrid

  17 november 2011 om 12:09

  Is het voor een beginner duidelijk genoeg om een hele simpele app in elkaar te knutselen na het bekijken van deze video’s?

 • Blueprint Software

  24 november 2011 om 9:01

  In het begin is het inderdaad vrij veel uitzoek werk en je hebt wel een gedegen programmeer achtergrond nodig om er uit te komen. Maar wij ontwikkelen nu al meer dan een jaar apps voor iPhone en dan bouw je aardig wat kennis op.

 • Ton68

  3 januari 2012 om 16:31

  Ik heb de videos gezien en ik moet ook zeggen dat het meer bedoeld is voor programmeurs met ervaring in bijvoorbeeld websites. Om het app ontwikkelen door te krijgen vanaf de beginselen heb ik de AppSchool tutorial bekeken en daar wordt je als beginner wel wijzer van.

 • app ontwikkelaar

  13 juli 2012 om 12:38

  Appschool is inderdaad wat eenvoudiger / duidelijker voor beginners

 • djtroj

  19 maart 2013 om 13:44

  kijk eens op deze site van AppConcurrent http://www.AppConcurrent.nl daar kan je zelf apps maken of een app laten maken met een CMS voor een goede prijs.

 • App ontwikkelaar

  4 april 2013 om 10:42

  Apps ontwikkelen is zeker niet makkelijk maar met zulke tutorials kom je er wel.

 • Tom

  13 augustus 2013 om 14:33

  Persoonlijk vind ik het praktischer om te werkten met gratis online turtorials. Daarnaast zijn er plenty fora waar je vragen kan stellen mits je problemen hebt. De beste tip die ik op dat gebied kan geven is Reddit (specifiek de subreddit voor ios programeren: http://www.reddit.com/r/iosprogramming)

  Hier kan je niet alleen vragen plaatsen, je ziet ook tips van andere developers die bijvoorbeeld turtorials aanraden.

 • app laten maken

  8 maart 2014 om 12:24

  Voor slechts een paar honderd euro kan je al een app laten maken voor ios. Dit scheelt je in elk geval een hoop extra kopzorgen

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!