21 september 2012

iOS 6iOS 6 feature: Camera en Panorama-functie

Op het eerste zicht is de Camera applicatie in iOS 6 niet echt veranderd, toch schuilt in de kleine details de betere upgrade. Uiteraard nieuw in iOS 6 is de Panorama-functie die veel gebruikers een waardige toevoeging zullen vinden. De Panorama-functie werkt erg snel in gebruikt waardoor het vrij eenvoudig is om een mooie Panorama te maken met je iPhone.

De Panorama functie is enkel beschikbaar op de iPhone 4S en iPhone 5. De iPad ondersteunt deze functie niet. Om de Panorama-functie te activeren open je naar de Camera-applicatie en tap je bovenin op de knop 'Opties'. Selecteer vervolgens de optie 'Panorama'.

De iPhone dient verticaal gehouden te worden om de panorama te maken, richt je iPhone naar de fotolocatie en tap op het camera icon. Verplaats nu in een vloeiende beweging de iPhone van link naar rechts tijdens het maken van de panoramafoto. De iPhone zal automatisch van het bewegend beeld een panoramafoto maken, wanneer je hand trilt zal de iPhone dit automatisch corrigeren dankzij de bewegingsstabilisator.

De panorama wordt opgeslagen in de Filmrol. Deze kun je al onmiddellijk raadplegen door links op het miniatuurvak te tappen. De Filmrol wordt geopend en je kan door de zojuist gemaakte foto's bladeren. Nieuw in iOS 6 is de mogelijkheid om van hieruit al je foto's te wijzigen. Dit kon eerder alleen vanuit de Foto-applicatie. Open een foto vanuit de filmrol en tap rechtsboven op 'Wijzig', van hieruit kun je de foto verbeteren, roteren, enzovoort. Tap op bewaar op de wijzigingen te bewaren.

Naast de panorama-functie en wijzigen vanuit de camera-applicatie is er vrij weinig veranderd. De Camera-applicatie heeft een vernieuwde look gekregen, namelijk zwart. Daarnaast is het mogelijk om enkel foto's en video's weer te geven in de filmrol van de Camera-applicatie. Klik op het miniatuur-foto links onder om de Filmrol te openen. Vervolgens kun je bovenin de optie Alle, Foto's of Video's selecteren.

Wanneer je niet tevreden bent over de nieuwe Panorama-functie zijn er ook nog alternatieve applicatie terug te vinden in de App Store, één van de betere is AutoStitch.


Helaas! De bovenstaande app is helaas niet meer beschikbaar in de App Store

Meer tips over iOS 6 kun je hier terugvinden.Reacties


 • Marianne

  21 september 2012 om 14:06

  Ik heb AutoStich dit jaar op vakantie gebruikt en vind hem helemaal geweldig. Ik heb IOS 6 nog niet gedownload, ik ben benieuwd hoe het deze functie is.

 • Ivo

  21 september 2012 om 16:18

  Heb de nieuwe iPad en gebruik 360 Panorma.
  Werkt perfect niet alleen Panorma maar ook 360 graden opnames.
  Die je weer heel makkelijk kan delen.
  Andee kunnen da weer zien online of via app.
  Een echte aanrader.

 • Ramon B

  22 september 2012 om 19:44

  Jammer dat het alleen voor de iphone 4s en 5 is

 • Ferry

  4 januari 2013 om 9:13

  Mijn 4S heeft na update iOS6.0.1 GEEN panorama functie onder het camera optie menu, weet iemand hoe ik dit erbij kan krijgen?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!