3 april 2014

iOS 7iOS 7.1: De weergave van afspraken wijzigen in het berichtencentrum

agenda icon ios7 retinaIn iOS is het mogelijk bij de komende afspraken te bekijken die zich bevinden in de Agenda applicatie. Sinds iOS 7.1 is het mogelijk de weergave van Agenda items in het berichtencentrum te wijzigen.

Standaard worden deze weergegeven op basis van een tijdlijn, zo krijg je een tijdlijn te zien met secties die de afspraken weergeven. Vanaf iOS 7 is het mogelijk deze tijdlijn te verwijderen en de afspraken in lijstvorm weer te geven. Op deze manier worden de afspraken als lijst getoond met daarvoor de tijden van de afspraak, dit is iets duidelijker dan de tijdlijn weergave. Hoe je dit precies vind je terug in onderstaande stappen.

Open de Agenda applicatie en Tap op een dag zodat de dagweergave wordt geactiveerd. Wanneer de dag weergave niet wordt geactiveerd is het belangrijk de maandweergave met overzicht te deactiveren. Hiervoor dien je links naast het vergrootglas te tappen op de rechthoek met twee horizontale strepen. Zorg ervoor dat deze niet rood gemarkeerd wordt, als dit niet het geval is kun je de dag weergave raadplegen.

lijstweergaveBC

Zodra de dagweergave is geactiveerd dien je links van het vergrootglas te tappen op de drie horizontale strepen, de lijstweergave wordt geactiveerd. Onmiddellijk wordt deze rood gemarkeerd en alle afspraken worden getoond in lijstvorm gerangschikt op datum.

Wanneer je hierna het berichtencentrum opent zal je merken dat de weergave van de afspraken van tijdlijn is veranderd naar een lijstweergave. Door de lijstweergave binnen de agenda app uit te schakelen zal ook de weergave in het berichtencentrum worden aangepast.

Zodra de lijstweergave in de Agenda applicatie is geactiveerd, zal dit ook het geval zijn in het berichtencentrum. Ook wanneer je de maandweergave binnen de agenda app raadpleegt of de applicatie in zijn geheel afsluit. De lijstweergave in het berichtencentrum is alleen beschikbaar op een iPhone en iPod Touch. Ter verduidelijking kun je de gehele procedure bekijken in onderstaande video.

Meer over Agenda kun je hier terugvinden.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!