30 december 2013

iOS 7iOS 7: Airport netwerken vanuit het Wi-Fi instellingenmenu beheren

newairportexpressAlle Apple producten werken uiteraard prima met elkaar, Apple zorgt er namelijk voor dat deze perfect op elkaar zijn afgestemd. Een voorbeeld hiervan is de wisselwerking tussen een Airport apparaat en een iPhone, iPad en iPod Touch.

Met behulp van de 'AirPort-configuratieprogramma’ applicatie voor iOS kun je je draadloze netwerk beheren vanaf je iDevice. Nieuw in iOS 7 is de mogelijkheid om onmiddellijk de AirPort instellingen te benaderen vanuit het instellingenmenu voor Wi-fi.

Om deze te benaderen dien je het Instellingen menu te openen op je iOS apparaat en navigeer je vervolgens naar Wi-fi.

beheernetwerk

Wanneer je verbinding hebt met een Airport apparaat kun je dit draadloze netwerk openen in dit menu door op het i-symbool te tappen. Vervolgens scroll ja naar beneden en tap op ‘Beheer dit netwerk’. Onmiddellijk wordt de Airport-applicatie geopend en kun je eventuele aanpassingen doorvoeren. Mocht je de Airport applicatie nog niet hebben geïnstalleerd, krijg je de mogelijkheid deze direct te downloaden in de App Store.Reacties


 • Floris

  30 december 2013 om 10:11

  Deze functie was ook al gewoon in iOS 6 aanwezig.

 • peter

  30 december 2013 om 20:12

  Vraag me af wat je nou werkelijk kunt “beheren”?

 • Briolet

  30 december 2013 om 22:20

  Ik vraag me ook af wat er te beheren valt. Op de iMac zijn de mogelijkheden in elk geval weer ingeperkt sinds de komst van Marvericks. Dit omdat nu het airport-configuratie programma 5.6 niet meer werkt. Dus ben je eigenlijk verplicht op nog een oud os in je netwerk te houden om de airport in te kunnen stellen. b.v. syslog of dhcp messages kun je in Marvericks niet meer aanpassen. En waarschijnlijk met de iPone ook niet.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!