30 december 2013

BasisiPad beginners: Smart Cover vergrendeling uitschakelen

ipad air retinaWanneer je in het bezit bent van een iPad of een iPad mini heb je vast en zeker ook een Smart Cover. Apple heeft dit namelijk erg slim aangepakt en zorgt ervoor dat de Smart Cover bijna een onmisbare accessoire is geworden.

Naast de bescherming van je scherm, zorgt de cover ervoor dat het scherm 'schoon' blijft en je deze eenvoudig kunt vergrendelen. Dat laatste kans soms voor enige problemen zorgen, wanneer je regelmatig je iPad vervoert in een tas of rugzak zal je merken dat soms de Smart Cover niet volledig aansluit en het scherm hierdoor actief wordt.

Dit kan natuurlijk niet de bedoeling zijn want dit kan ten koste gaan van je batterijduur, als dit probleem herkenbaar is kun je ervoor kiezen om de 'Smart Cover' functie uit te schakelen op je iPad. Dit doe je via Instellingen ▸ Algemeen ▸ schakel hier de optie 'Vergrendel/ontgrendel' uit.

ipadhoesvergrendel

Wanneer je nu de Smart Cover opent zal de schermvergrendeling niet automatisch worden opgeheven. Hiervoor dien je een de thuisknop of aan/uit knop in te drukken om het scherm te ontgrendelen.

Op appletips vind je tips terug voor beginners, gevorderden en experts. In de categorie basistips vind je eenvoudige tips en weetjes over OS X, iOS en overige Apple producten, deze zijn speciaal gericht op nieuwe Apple gebruikers. Alle basistips vind je hier terug. De tips voor beginners zijn een aanvulling op de basistips.

Meer over iPad kun je hier terugvinden.Reacties


 • Richard

  30 december 2013 om 18:38

  De smartcover is voor mij zo misbaar als het zijn kan. Hoe kan er geschreven worden dat je scherm schoon blijft want dat gebeurd zeker niet als je met je vingers aan het scherm zit. Ik heb een ipad air en ben blij dat hij zo lekker dun is en ik wil als ik de ipad gebruik dan ook alleen een ipad in mijn handen hebben. Ik heb dus gekozen voor een zacht lederen cover waar je gewoon de ipad uit haald.

 • Corne Tuimenga

  15 januari 2014 om 18:55

  Hoi, ik heb een iPad mini, maar ik heb die functie niet. Terwijl ik nu wel een smartcover wil kopen.

 • Nicole

  19 januari 2014 om 15:36

  hier hetzelfde probleem…. Wil het wel instellen maar heb die functie niet. Hoe voeg ik die toe?

 • yourt

  10 februari 2014 om 15:07

  ipv de smart cover heb ik voor iets meer de Belkin Ultimate cover gekocht. Zo heb ik ineens een toetsenbord, maar ik kan dat ook openvouwen en de tablet ‘puur’ gebruiken, zonder toetsenbord; Gewicht van 420 gr bij de 478 gr van de iPad Air… geeft een netbook of tablet -bescherming inbegrepen – van minder dan 900 gr. En ’t gaat verdomd heel lang mee…

 • Clemens

  26 april 2014 om 22:02

  De functie vergrendel/ontgrendel ontbreekt in mijn menu. Ik heb een officiële Apple cover. Svp advies. Dank!

 • lion

  11 oktober 2014 om 19:08

  de i pad vergrendelt niet meer. ontgrendel/vergrendel is wel ingeschakeld. ook het automatisch vergrendelen na 2 of 10 minuten werkt niet. als gevolg is de batterij direct leeg.

 • Wendy

  10 december 2014 om 14:55

  Ik heb de iPad air 2. Een aantal hoesjes thuis gehad met magneetstrip echter ik heb in het menu geen functie vergrendel/ontgrendel. Hoe kan ik dit oplossen

 • Duco Douwstra

  29 juni 2015 om 10:02

  Ik kan de functie wel aan of uit zetten bijn mijn mini iPad met het werkt niet. Met een klein magneetjes een paar keer de hele buitenkant van het scherm over gegaan, maar hij reageerde niet. Mijn grote iPad reageert daar wel op.
  Maar ik ben dus niet de enige lees ik.

Een reactie toevoegen: