7 oktober 2013

iOS 7iOS 7: Bekijk onze mooie wereld in de Kaarten applicatie

kaarten logo 7 retinaDe Kaarten applicatie in iOS 7 heeft een nieuw uiterlijk en enkele handige nieuwe functies gekregen. Voorbeelden hiervan is de dag- en nacht weergave, schermvullende weergave, bladwijzers, enzovoorts. Echter is de kaarten applicatie ook gericht op het ontdekken van onze wereld.

Denk hierbij aan de 3D steden binnen de applicatie. Apple heeft de afgelopen maanden enkele nieuwe steden toegevoegd, enkele voorbeelden zijn: Melbourne, Roskilde, Alicante, Auckland, enzovoorts. Meerdere steden kun je hier terugvinden.

Om een stad weer te geven in 3D volstaat het om de volgende stappen uit te voeren. Voer een gewenste stad in het zoekveld en navigeer naar deze stad op de kaart. Tap hierna op het i-icon en selecteer vervolgens de optie 'satelliet'. Zodra deze is geactiveerd dien je in de navigatiebalk te tappen op het 'gebouwen-icon'. Vervolgens wordt de stad in 3D geladen en kun je deze bekijken.

3Dkaaren-maps

Naast de 3D weergave kun je nog op een andere manier onze wereld verkennen, uiteraard kun je de stattliet kaarten bekijken, maar je kan ook onze wereld bewonderen vanaf een afstand. Hiervoor dien je uit te zoomen tot je de gehele aarde ziet. Deze optie was al beschikbaar in iOS 6, maar vanaf nu kun je ook de zon-gebied bekijken op de aarde.

zongebied-maps

Zo krijg je snel een overzicht waar de zon op dat moment schijnt en hoe deze zich situeert op de aarde. Bovendien is er ook een prachtige nacht weergave van de kaarten beschikbaar waar je de duizenden lampjes kan tellen. Met één tap op het scherm kun je de balken in de kaarten applicatie verwijderen en optimaal genieten van onze aarde.

Meer over iOS 7 kun je hier terugvinden.Reacties


 • Gerard

  7 oktober 2013 om 10:13

  Waar we wel op wachten is gewoon Street View.

 • mike

  7 oktober 2013 om 12:00

  Onze mooie wereld kan je ook zien met de kaarten app op OSX 10.9 ;-)
  Uitzoomen en satelliet weergave nemen.

 • demi

  7 oktober 2013 om 13:15

  @Gerard: Helemaal mee eens!!! Slechtse beslissing die Apple genomen heeft om Google Maps niet meer te integreren in iOS. Ik weet dat dat deze als losse apps te downloaden zijn maar je kan ze niet als default maps zetten.

 • Harry

  7 oktober 2013 om 13:38

  Ik krijg geen gebouwen icoon in beeld, noch bij Londen, Barcelona of Melbourne….??

Een reactie toevoegen: