7 oktober 2013

OS X: iTunes notificaties beheren of uitschakelen

ITunes_11_LogoSinds OS X 10.8 Mountain Lion is het berichtencentrum een vaste waarde geworden in OS X. Via verschillende meldingen word je op de hoogte gehouden van verschillende gebeurtenissen die zich plaatsvinden in applicaties. Ook iTunes 11 maakt gebruik van deze dienst en toont bij ieder nieuw nummer een notificatie in het berichtencentrum.

Hier vind je de titel, artiest en album in terug en zo is het onnodig om steeds iTunes te openen om te kijken welk nummer er wordt afgespeeld. Wanneer je dit storend vindt kun je dit uitschakelen volg hiervoor onderstaande stappen:

• Open iTunes
• Navigeer naar iTunes ▸ Voorkeuren
• Open het tabblad 'Algemeen'

itunesmeldingen

Hier kun je bij de categorie 'Meldingen' de opties 'Bij begin van nieuw nummer' en 'Toon alle nummerwijzigingen in berichtencentrum' in- of uitschakelen. Schakel deze opties uit om volledig de meldings-functie van iTunes uit te schakelen in het berichtencentrum.

Wanneer je bijvoorbeeld wel de informatie terug wilt bekijken in het berichtencentrum, maar geen melding hiervan wilt ontvangen kun je ook de 'meldingsstijl' voor iTunes aanpassen. Dit doe je via  ▸ Systeemvoorkeuren ▸ Berichtgeving ▸ iTunes

Meer over iTunes kun je hier terugvinden.Reacties


  • Frank

    7 oktober 2013 om 10:58

    Ik kan me inderdaad wel voorstellen dat het niet handig is als je steeds meldingen in je scherm krijgt als je druk aan het shoppen bent…. mij persoonlijk stoort het niet. Het zou storender zijn als je die melding steeds weg zou moeten klikken, maar nu verdwijnt ie steeds weer na een paar seconden.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!