16 april 2014

iOS 7iOS 7: Een herinneringen lijst verplaatsen of verwijderen

herinneringen logo 7 retinaMet behulp van de herinneringen applicatie kun je heel simpel kleine aantekeningen toevoegen om zo bepaalde zaken niet te vergeten. Wanneer je veel verschillende soorten herinneringen hebt dan kun je deze onderbrengen in verschillende lijsten. Deze kun je aanmaken via de plus-knop in het beginscherm van de herinneringen applicatie.

Vervolgens wordt de herinneringen lijst toegevoegd en kun je deze verplaatsen tussen de verschillende lijsten. Tap hiervoor enige momenten op een lijst tot deze begint te ‘zweven’ vervolgens kun je hem naar boven of beneden verplaatsen, laat los om hem te plaatsen.

lijstenverplaatsen

Het is niet mogelijk om via het beginscherm van de applicatie een lijst te verwijderen, dit doe je namelijk via de lijst zelf. Open de herinneringen lijst die je wilt verwijderen en tap op de ‘Wijzig’ knop. Vervolgens wordt onderaan 'Toon voltooide' veranderd naar ‘Verwijder lijst’. Tap hierop om de herinneringen lijst voorgoed te wissen uit de applicatie inclusief alle herinneringen.

Deze tip werkt alleen op de iPhone en iPod Touch

Meer over Herinneringen kun je hier terugvinden.Reacties


 • Ron

  16 april 2014 om 15:36

  Het werkt allemaal te moeilijk, hier mag wel aandacht aan worden besteed om het makkelijker te maken. Erg jammer.

 • peter

  16 april 2014 om 16:26

  Hmm Ron dat ben ik niet met je eens, het is toch erg eenvoudig om een herinneringlijst te verplaatsen. Gewoon even tappen en schuiven. Het verwijderen valt ook reuze mee, dit doe je namelijk niet iedere dag.

 • Fredje

  17 april 2014 om 7:35

  Als ik een lijst wil verwijderen dan staat er hier “Scroll vervolgens naar beneden en tap op ‘Verwijder lijst’ om deze voorgoed te wissen uit de applicatie inclusief alle herinneringen.” Maar ik mag zoveel scrollen naar beneden ik wil er komt GEEN verwijder lijst op !!!! Dus kan ik mijn lijsten niet verwijderen….. iemand enig idee ?

 • Wesley Fabry

  17 april 2014 om 7:39

  @fredje heb je eerst op ‘wijzig’ getapt?

 • Patje1975

  21 april 2014 om 9:13

  Werkt Herinneringen alleen op de 5S of ook op de 5? Ik kan namelijk niet eens op de + drukken.

 • Mique

  3 mei 2014 om 9:45

  We hebben 2 iphones, een Ipad en Imac gekoppeld. Nu heb ik op een Iphone de iCloud uitgeschakeld voor de herinneringen. Daarna op die Iphone de lijsten gewist. Echter nu zijn ze overal op verdwenen……Kan ik ze nog ergens terughalen? Ben erg onthand nu…

 • rick

  26 mei 2015 om 14:47

  ik heb in beginsel een ‘Test’ lijst aangemaakt om te pionieren met delen van lijsten. Dat heb ik werkend gekregen, echter nu ik de lijst ‘Test’ wil verwijderen, dan komt deze na de delete actie na enkele seconden weer terug… Hoe kan ik de lijst voor goed verwijderen?

 • ...

  26 januari 2016 om 22:55

  Ik kan mijn lijst niet verwijderen echt heel irritant want nu heb ik er een stuk of 10 staan. Ik heb een iPhone 6s
  Iemand ??

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!