3 oktober 2013

iOS 7iOS 7: Het berichtencentrum in landschap weergave en synchroniseren van berichten

berichtencentrumNeem de iPad, iPod Touch of iPhone in je hand en swipe met één beweging vanaf de bovenzijde van het scherm naar beneden. Het berichtencentrum komt nu tevoorschijn met een leuke en nieuw 'springend' effect.

Als je in het bezit bent van een iPad was het al eerder mogelijk om het berichtencentrum te bekijken in zowel de staande als liggende weergave. Met de komst van iOS 7 is het ook mogelijk om vanuit liggende weergave het berichtencentrum te openen op een iPhone en iPod Touch.

Wanneer je je iDevice in liggende weergave gebruikt, kun je swipen vanaf de bovenzijde van het scherm naar beneden. Onmiddellijk wordt het berichtencentrum geopend en kun je de verschillende categorieën raadplegen. Het is momenteel niet mogelijk om dit uit te schakelen.

BC liggend

Daarnaast heeft Apple nog een extra functie toegevoegd aan het berichtencetrum. Alle meldingen worden namelijk gesynchroniseerd met al je Apple apparaten waarop iCloud en iOS 7 of Mavericks is geïnstalleerd. Wanneer je een melding bekijkt op je iPhone zal deze verdwijnen uit het berichtencentrum op je Mac en/of iPad. Op deze manier zal je minder snel een melding dubbel bekijken. Deze optie is standaard geactiveerd voor alle meldingen van alle applicaties.

Meer over iOS 7 kun je hier terugvinden.


  • wim van hemelrijk

    3 oktober 2013 om 11:01

    Op een iPhone ging dit ook al onder iOS6!Je kan ook het controle center oproepen vanuit landscape! Als je controle center openstaat en je draait je iPhone naar portrait, dan draait uw scherm NIET! Je moet controle center eerst sluiten.Do NOT follow this link or you will be banned from the site!