21 februari 2014

iOS 7iOS: iBooks collecties aanmaken en synchroniseren

ibooks store iOS 7Het is al enige tijd mogelijk om je eigen collecties (sets) met boeken aan te maken. Hierdoor kun je bijvoorbeeld alle kookboeken verzamelen in een collectie.

Dit kun je doen in de iBooks bibliotheek door op ‘Collecties’ te tappen en vervolgens een nieuwe collectie toe te voegen. Vervolgens keer je terug naar het overzicht en tap je op de ‘Wijzig’ knop’, hierna kun je de gewenste boeken voor de selectie selecteren. Tap vervolgens op de knop ‘Verplaats’ en plaats deze in de gewenste collectie.

synchro collecties

Mocht je de collecties op al je iOS apparaten en Mac (OS X 10.9 Mavericks) willen raadplegen dan dien je het synchroniseren aan te zetten. Hierdoor worden alle collecties gesynchroniseerd via iCloud met de andere iBooks applicaties.

Dit doe je via Instellingen ▸ iBooks ▸ zet de optie 'Synchr. collecties’ aan. In OS X kun je het synchroniseren van collecties activeren via iBooks ▸ Voorkeuren ▸ Algemeen ▸ vink de optie ‘Synchroniseer’ aan.

Meer over iBooks kun je hier terugvinden.Reacties


 • Wouter Vissers

  21 februari 2014 om 12:46

  Toevallig liep ik hier gisteren tegenaan; mijn Mac en iPad syncen niet. Dwz als ik een nieuwe collectie maak dan krijg ik die wel op een ander device te zien alleen er zitten vervolgens geen bestanden in. Iemand een idee hoe je deze oplost?

 • geert

  23 februari 2014 om 19:16

  Bij mij synct iBook ook niet tussen devices. Op fora nog niet veel nuttigs kunnen vinden. Heb geprobeerd om syncing aan en uit te schakelen, devices opnieuw opgestart, etc. Maar de oplossing nog niet gevonden.

 • Duck IJntema

  18 juli 2015 om 8:15

  IK heb een macbook aangeschaft en wil nu vanuit mijn Mac alle boeken in Ibooks overzetten op mijn Macbook. IK zie in de macbook maar een paar boeken staan. Hoe krijg ik alle boeken gesynchroniseerd in de Macbook. Beide apparaten werken op hetzelfde iCloud account. Toch lukt het niet. Met de ipad en iphone gaat de synchronisatie via Itunes. Hoe krijg ik dat op de macbook voor elkaar. Wie kan me hierin een tip geven

Een reactie toevoegen: