21 februari 2014

OS X: Gebruik maken van de help-functie

mavericks 10.9 icon retinaIedereen die nieuw is in de OS X wereld kent vast en zeker het probleem dat Apple alleen maar beknopte handleidingen bij hun producten levert. Wij van appletips kunnen de beginners en gevorderden Mac gebruikers een heel eind op weg helpen, maar OS X kan dit zelf ook.

Via de Help-functie in de menubalk kun je allerlei soorten zoektermen invoeren die je helpen tijdens het gebruik van OS X. Zo kun je hier bijvoorbeeld zoektermen invoeren als knippen, kolom, bibliotheek, uitschakelen, enzovoorts. Onmiddellijk wordt er een gehele lijst met menu-opties weergegeven die overeen komen met je zoekterm.

Niet alleen menuopties kun je eenvoudig zoeken via het help-menu maar ook handige tips, denk hierbij aan het vergroten van de muisaanwijzer. Vul in het help-menu de zoekterm ‘Muisaanwijzer’ in en onmiddellijk worden alle documenten waarbij het over de muisaanwijzer gaat weergegeven, waaronder ook het vergroten van de aanwijzer.

helpcentrum1

Klik op één van de resultaten om het helpcentrum te openen, hier wordt vervolgens de gehele procedure uitgelegd. Daarnaast kun je het helpcentrum ook raadplegen via het Help-menu en klik vervolgens op ‘Helpcentrum’. Hier kun je dan ook eenvoudig zoeken of andere handige documentatie raadplegen.

helpcentrum2

In sommige applicatie, waaronder Systeemvoorkeuren, kun je een vraagteken terugvinden onderaan of bovenaan het venster. Wanneer je hierop klikt krijg je een overzicht van alle opties binnen dat venster en worden deze uitgelegd.

Meer over OS X kun je hier terugvinden.Reacties


Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!