27 mei 2014

OS X: Snel menu-opties vinden met behulp van de helpfunctie

mavericks 10.9 icon retinaIedere applicatie binnen OS X heeft zijn eigen menubalk, hierin vind je veel menu-opties opties terug die je helpen bij het verwerken en het gebruik van de applicatie. Veel OS X gebruikers onderschatten echter de helpfunctie in OS X, via deze menu-optie kun je namelijk snel opzoek gaan naar een oplossing van een bepaald probleem.

Zo kun je bijvoorbeeld achterhalen hoe je de linialen in de pages applicatie kunt activeren of hoe je een nieuwe agenda toevoegd aan de Agenda applicatie. Toch bezit deze functie nog een andere superkracht, je kan namelijk snel een bepaalde menu-optie terugvinden.

Zoals al eerder aangegeven bestaat de menubalk uit veel menu’s met allerlei opties. Wanneer je een bepaalde menu-optie nodig hebt kan het voorkomen dat je minuten lang aan het zoeken bent naar die ene optie. Dat is nergens voor nodig, want de helpfunctie biedt de ultieme oplossing.

helpfunctiemenuoptie

Open hiervoor de helpfunctie in de menubalk en voer in het zoekveld de gezochte menu-optie in. Vervolgens gaat OS X aan de slag en laat na enige momenten alle overeenkomende menu-opties met jouw zoekopdracht zien. Hierna kun je in deze lijst opzoek gaan de juiste menu-optie en selecteren.

Door je muisaanwijzer te plaatsen op het zoekresultaat zal OS X automatisch de menu-optie weergeven op de plek waar deze voorkomt in de menubalk. Handig om te leren waar alle menu-opties verstop zitten in de OS X menubalk. Deze procedure kun je in iedere OS X applicatie toepassen.

Meer over OS X kun je hier terugvinden.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: