27 mei 2014

NieuwsNieuwe policy zorgt ervoor dat apps na een refund niet meer kunnen worden geupdate

ios app store retinaPaniek in de Apple wereld, afgelopen weekend melden veel iOS gebruikers dat het niet meer mogelijk is om bepaalde apps te updaten. De oorzaak van dit probleem ligt waarschijnlijk bij de nieuwe regel die Apple afgelopen weekend heeft ingevoerd.

Dit probleem kan voorkomen wanneer je een app hebt geïnstalleerd die gekocht is door een andere gebruiker, als je je geld hebt teruggevraagd voor een applicatie of als het artikel is geannuleerd in de App Store. Wanneer je een app hebt gekocht en je wil om één of andere reden je geld terug dan kan je dit via een klachtenformulier aanvragen.

Vervolgens kreeg je je geld terug, maar kon je alsnog de app blijven gebruiken op je iPhone, iPad of iPod Touch. Nu heeft Apple echter ingevoerd dat deze applicaties niet meer kunnen worden geupdate of opnieuw worden gedownload op je iDevice.

appnietai

Daarnaast is het ook niet meer mogelijk apps te updaten die door een andere gebruiker zijn gekocht en op jouw iDevice zijn geïnstalleerd (vaak via tussenkomst van iTunes of een ander 'illegaal'-programma). Apple heeft deze maatregel moeten invoeren om het misbruik tegen te gaan.

Het is vrij logisch dat je app na een refund (terug krijgen van je geld) niet meer kan gebruiken en/of updaten, wil je dat wel dan dien je gewoon de applicatie te kopen. Naast de iOS App Store heeft Apple deze regel ook ingevoerd voor OS X applicaties die je via de Mac App Store worden gedownload en geupdate.

Meer over Apps kun je hier terugvinden.Reacties


 • Frank

  27 mei 2014 om 11:57

  Maar als je de app weer wilt koppen krijg je ook de melding dat je hem niet meer mag downloaden, hoe los je dat dan op?

 • linda

  29 mei 2014 om 0:28

  Precies, dat lukt mij ook niet.

 • Monique

  1 oktober 2014 om 18:50

  En wij lopen dus tegen het probleem aan dat bepaalde apps (waar nooit iets bijzonders mee gedaan is, ook geen refund of illegale installatie) ook niet gedownload kunnen worden.

  Voorbeeld: reclamefolder.nl (staat dan ook onder: niet deelbaar). Hoe lossen we dat op??

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!